Меню Закрити

У ТДМУ відбулася конференція з міжнародною участю «Довкілля і здоров’я»

Напередодні тридцятої річниці однієї з найсумніших дат в нашій історії – Чорнобильської трагедії – в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Довкілля і здоров’я». Цей захід включений до реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій. У форумі взяло участь 57 делегатів з Харкова, Львова, Одеси, Тернополя.

DSC_8797

DSC_8828

Спершу науковці і дослідники вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв Чорнобильської трагедії. Конференцію відкрив завідувач кафедри нормальної фізіології, професор Степан Вадзюк, який зачитав вітання від голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяни Тимочко.

DSC_8807

Начальник управління екології і природних ресурсів Тернопільської ОДА Орест Сингалевич побажав плідної роботи усім учасникам конференції.

????????????????????????????????????

DSC_8831

Доцент ТДМУ Тетяна Бігуняк представила доповідь «Чорнобильська аварія як антропогенний екологічний фактор», в якій наголосила на тому, що Чорнобильська катастрофа має один з найвищих рівнів небезпеки у світі. Вона проаналізувала вплив радіаційних викидів на здоров’я населення України, зокрема в Тернопільській області.

Цього дня було заслухано ще низку наукових доповідей.

DSC_8929

У рамках конференції відбувся «круглий стіл», під час якого учасники обговорили найактуальніші екологічні проблеми, що впливають на стан здоров’я людей.

Спершу виступила представник обласного Гідрометцентру Олександра Софінська, яка детально проаналізувала ситуацію щодо кліматичних умов і їх змін. Вона зробила наголос на важливості збереженні водних ресурсів. За її словами минулий 2015 рік був найбільш маловодним, через що впав рівень води в річках і виникла проблема з водопостачанням. З 1946 року така ситуація в Тернопіллі спостерігається вперше.

Заступник начальника управління водних ресурсів Ярослав Овчарук озвучив аналіз стану водних ресурсів в нашому краї. Він звернув увагу присутніх на важливості збереження і охорони водних басейнів області, покращення якості води, від якої  залежить здоров’я населення.

DSC_8969 DSC_9022 DSC_9044

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.