Меню Закрити

У ТДМУ стартували курси з надання медичної допомоги травмованим хворим на догоспітальному етапі

На базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 20 вересня розпочався навчальний курс «PHTLS – Prehospital Trauma Life Support» (надання медичної допомоги травмованим хворим на догоспітальному етапі) за системою NAEMT – National Association of  Emergency Medical Technicians (Національна асоціація невідкладних медичних технік США). Учасники цих навчань опановують теоретичні знання і практичні навички надання невідкладної допомоги травмованій особі на місці події та під час евакуації до медичного закладу. Після завершення курсу й успішного складання іспиту, курсанти отримають сертифікати NAEMT міжнародного взірця. У заході беруть участь лікарі служби ЕМД Тернопільської області, викладачі кафедр невідкладної та екстреної медичної допомоги, медицини катастроф та військової медицини та студенти, які є інструкторами та субінструкторами молодіжного осередку Всеукраїнської ради реанімації.

20160920_135359

Свої знання та досвід учасникам передають сертифіковані інструктори Військово-медичного клінічного центру Західного регіону (м. Львів) на чолі з Роксоланою Горбовою (США).

20160920_135410

Бажаємо усім учасникам плідної роботи та успішного складання іспиту.

20160920_135435

До відома, 22-23 вересня 2016 року відбудеться сертифікаційний навчальний курс  TCCC mp – Tactikal Combat Casualty Care medical personels (надання медичної допомоги пораненим на полі бою для медичних працівників) за системою, що допомагає вивчити алгоритм надання невідкладної допомоги на полі бою та на етапах евакуації до медичного закладу. Після курсу будуть видаватись сертифікати NAEMT міжнародного взірця.