Меню Закрити

У ТДМУ відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Клінічні аспекти нейро- та вазопротекції в сучасній медицині»

27 вересня цього року у приміщенні Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т.Шевченка відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Клінічні аспекти нейро- та вазопротекції в сучасній медицині».

dsc_3918 dsc_3928 dsc_4019

У конференції взяли участь 607 учасників, з яких 488 з Тернопільської області (100 лікарів-неврологів та психіатрів з Тернополя, 65 сімейних лікарів, 57 лікарів інших спеціальностей (ендокринологів, гінекологів, терапевтів, анестезіологів), 46 лікарів неврологів та психіатрів з області , 45 лікарів-інтернів), а також 175 учасників з інших областей України (Хмельницька – 50, Рівненська – 41, Івано-Франківська – 41, Чернівецька – 43).

dsc_3992

dsc_3976 dsc_3980

dsc_3973

До президії конференції увійшли начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук, головний спеціаліст-терапевт управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Лариса Матюк, керівник лікувального відділу ТДМУ Юрій Герасимець, завідувач кафедри неврології, психіатрії, наркології та медичної психології ТДМУ, професор Світлана Шкробот, завідувач кафедри терапії та сімейної медицини навчально-наукового інституту післядипломної освіти, професор Мар’ян Гребеник.

dsc_4149

До програми конференції увійшла низка доповідей, присвячених актуальним питаннням з нейро- і вазопротекції у терапевтичній, гінекологічній, кардіологічній, неврологічній та психіатричній практиці.

dsc_4049 dsc_4060

Завідувач кафедри неврології, психіатрії, наркології та медичної психології, професор Світлана Шкробот виступила з доповіддю «Проблема запаморочення в практиці невролога і сімейного лікаря».

dsc_4115

Професор кафедри внутрішньої медицини №1 Вінницького національного медичного університету імені М.Пирогова Наталія Осовська доповідала на тему «Комбінована терапія для корекції симптомів хронічної ішемії мозку у хворих з АГ».

dsc_4168 dsc_4172 dsc_4296

dsc_4240

Завідувач відділу граничних психічних розладів у хворих із захворюваннями ЦНС і старшого віку ДБУЗ НВЦ психоневрології імені З.Соловйова ДЗМ Віолетта Мкртчян (Москва) виступила з доповіддю «Ефективність транквілізаторів і ноотропів в усуненні симптомів клімактеричного синдрому».

Заслужений діяч науки і техніки України, ДУ «Інститут геронтології ім.Д.Ф.Чеботарьова  НАМН України», професор Ірина Карабань доповіла на тему «Можливість ендопротекції при хворобі Паркінсона».

Професор кафедри сімейної медицини ФДПО Львівського національного медичного університету імені Д.Галицького Тетяна Соломенчук виступила з доповіддю «Оптимізація лікування хворих на прогресуючу стенокардію: можливості метаболічної терапії».

Інформацію подала кафедра неврології, психіатрії, наркології та медичної психології.