Меню Закрити

У ТДМУ діє експозиція чудотворних ікон Пресвятої Богородиці

Виставка ікон, які пережили не одну війну, та ті, що визнані чудодійними, розпочала свою роботу в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 18 жовтня цього року. Діятиме експозиція упродовж двох тижнів. Загалом представлено 21 чудотворний образ, короткий опис історії до кожного з них та молитовне намірення. Експозиція створена в рамках проекту «Громада і місто».

med_9974

«Реалізовуючи концепцію духовного розвитку міста, ми вирішили втілювати в життя проекти, які би надихали людей на переосмислення свого буття. Ми прагнули на прикладі відомих історичних постатей чи лідерів націй наштовхувати громадян на самовдосконалення. Розпочали ми свої культурно-духовні проекти з показу репродукцій картин Тараса Шевченка. До речі, ця виставка користувалася чималою популярністю. Інший крок – це створення експозиції ікон Пресвятої Богородиці нашого краю. Ми зібрали копії тих образів, які є в Тернопіллі, щоб вони презентували різні конфесії і були доступні для споглядання та вивчення. До кожного зображення додано історію про нього, проявлення чудодійності ікони і молитва-намірення», розповів один з координаторів проекту Ігор Ковалик.

med_9975 med_9978

Виставка має не тільки духовний аспект, а й краєзнавчий, адже на переконання організаторів Богоявлення є результатом молитовної праці тієї чи іншої громади.

Експозиція була сформована два роки тому і її встигли вже побачити у більшій половині шкіл Тернополя. Організатори вирішили показати виставку також у вищих навчальних закладах. Ознайомитися з унікальними іконами мали можливість викладачі і студенти ТНЕУ, а тепер виставка діє в ТДМУ.

med_9980

Натхненником двох вищезгаданих культурно-мистецьких проектів є наш викладач – доцент кафедри медичної інформатики Дмитро Вакуленко.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.