Меню Закрити

ТДМУ відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні

Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі у рамках робочого візиту до Тернопільської області 1 листопада цього року зустрівся з ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою. До складу делегації також увійшли перший секретар і керівник торгово-економічного відділу посольства Хо Яунг Тхань, другий секретар посольства Фан Дик Нгіа та представник адміністрації провінції Донг Най у Тернополі Тран Ван Ван.

med_5486

med_5301

med_5334

med_5312 med_5317

Пан посол зазначив, що випускники ТДМУ, які приїхали на навчання з В’єтнаму, сьогодні обіймають у своїй країні високі посади в системі охорони здоров’я. «Ми пишаємося цими людьми і прагнемо відновити ділові та дружні стосунки з вашим університетом. Усі в’єтнамці, які навчалися в Україні, сьогодні є великими патріотами вашої країни. Вони докладають багато зусиль для підняття престижу України на міжнародному рівні. Згідно з домовленостями між нашими урядами, щороку реалізовується програма академічних обмінів, в рамках якої 15 студентів з В’єтнаму відвідують Україну, а 15 українських студентів ми приймаємо в своїй країні. У цій програмі беруть участь молоді люди, які здобувають різні спеціальності», – розповів Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі.

med_5456

Ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда  під час зустрічі наголосив на тому, що ТДМУ планує розвивати наукову і освітню співпрацю з університетами В’єтнаму, зокрема уже є домовленість з медичним університетом Хо Ші Мін. Він додав, що ми готові прийняти на навчання в’єтнамську молодь, адже Тернопільський медичний університет забезпечує високий рівень навчання англійською мовою. Ректор ТДМУ детально ознайомив поважних гостей з останнім досягненнями, успіхами і напрацюваннями вишу.

med_5475 med_5523 med_5526

За словами Надзвичайного та Повноважного Посла Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі, наприкінці 2014 року після подій в Україні в’єтнамськими фахівцями було проаналізовано ментальність двох народів і було визначено 12 спільних рис, притаманних обом націям. Серед них – бажання незалежності, велика працелюбність і висока національна свідомість. Високоповажний гість також розповів, що дипломатична місія В’єтнаму в Україні регулярно допомагає бійцям АТО. Наприклад, Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі особисто був у Маріуполі і передав гуманітарну допомогу українським військовим. Він також повідомив, що в Харкові створено українсько-в’єтнамський благодійний фонд, який надає допомогу бійцям АТО. У 2015 році в’єтнамські дипломати самі не раз побували на передовій з метою підтримки українських військових.

med_5537 med_5581

Представники посольства В’єтнаму наприкінці зустрічі оглянули навчально-матеріальну базу Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

med_5617 med_5660 med_5665

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.