Меню Закрити

У ТДМУ обрали Студентський парламент

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 27 жовтня та 3 листопада відбулися вибори до Студентського парламенту, який є виконавчим органом студентського самоврядування і відображає позицію молоді в різних галузях освітньої діяльності студентської спільноти ТДМУ, координує роботу всіх органів студентського самоврядування, бере активну участь в організації та проведенні заходів, які покликані всебічно сприяти навчальній, науковій, громадській, спортивній та творчій активності студентів.

med_2181 med_2185 med_2189 med_2218

med_2228

«Раніше вибори тривали упродовж 11 днів по 6 годин кожного дня, тобто загалом 66 годин. Студенту доводилося витрачати 3 години, щоб проголосувати за того чи іншого кандидата. Завдяки реформуванню Студентської ради в Студентський парламент нам вдалося змінити сам підхід до виборчого процесу та обрання кандидатів до органу студентського самоврядування. Під час конференції студентів нашого університету, яка відбулася 27 вересня цього року, ми прийняли відповідні рішення, зокрема затвердили Положення про вибори, обрали з числа студентів виборчу комісію. До речі, члени виборчої та лічильної комісій не мали права балотуватися згідно з положенням. Також ми чітко визначилися з датою виборів. Усі документи були завчасно розміщені на Інтернет-ресурсах, тому кожен бажаючий міг ознайомитися з ними», – розповів голова Студентського парламенту Тарас Мороз.

med_2216 med_2234 med_2244 med_2261 med_2282

До уваги бралися лише ті заяви, які студенти писали власноруч. Свої кандидатури могли подати як кандидати, так і хтось з колег. Ті, хто хотів бути обраним до Студентського парламенту, мали змогу агітувати за себе шляхом розміщення інформації на офіційних ресурсах. Кожен виборець для отримання бюлетеня пред’являв документи, що засвідчували його особу, і підтверджував свою присутність особистим підписом. Голосування було виключно таємним. Увесь процес відбувався за участю спостерігачів. Окрім того, за виборами здійснювалося відеоспостереження. Українські та іноземні студенти брали участь у виборчому процесі на рівних правах.

med_2401 med_2407 med_6542 med_6544

Ми вітаємо членів Студентського парламенту з обранням і бажаємо плідної роботи.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.