Меню Закрити

Волейбольна надія ТДМУ

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського створено всі умови для того, аби студенти могли повноцінно реалізувати себе у спорті і гідно відстоювати честь вишу на різних змаганнях. Нещодавно в ТДМУ було сформовано чоловічу волейбольну команду, тренером якої став спортсмен з досвідом Олександр Білоуско. До її складу входить 12 юнаків здебільшого 1-2 курсу, які натхненно готуються до майбутніх матчів. Вони вже пройшли фізичну та теоретичну підготовку. Зазначимо, що серед гравців волейбольної команди ТДМУ є двоє представників Польщі, які здобувають фах медика у нашому університеті.

MED_8423

MED_8419

«У нас нещодавно відбувся дружний турнір з нагоди дня всіх закоханих. Головна його мета – познайомити гравців чоловічої і жіночої команд, дати їм можливість ще раз відпрацювати спортивні навички і отримати натхнення на майбутні змагання.

MED_8232

Окрім того, зараз ми посилено готуємося до участі в щорічній студентській універсіаді. Наша команда пройшла процес фізичної підготовки, тобто працювали над підняттям рівня фізичних можливостей. Також вивчали тактичні аспекти ведення гри. Тепер ми це все об’єднуємо і відпрацьовуємо», – розповів Олександр Білоуско.

MED_8223

На його думку, найголовніше завдання тренера – створити єдину команду. Сьогодні наша волейбольна надія максимально бере участь у різних турнірах, аби набути необхідного досвіду.

MED_8231

«Ніщо так не стимулює спортсмена, як поразка. Завжди хочеться взяти реванш і виграти наступні змагання. Я вірю у можливості новоствореної чоловічої команди, адже це переважно хлопці 1-2 курсу, які мають попереду кілька років, щоб показати результат. Наступного року вони наберуть відповідної форми і стануть гідними суперниками командам тернопільських вишів. Цього року будемо максимально брати участь у різних змаганнях  і здобувати необхідну практику, тому готові до будь-яких результатів. Саме з поразки ми розпочали ігровий сезон під час контрольної зустрічі з вихованцями місцевої спортивної школи. Ми поступилися з рахунком 3:1. Проте вперше використали схему з одним пасуючим. Хлопці отримали цінний досвід. За два тижні до гри вони вперше ознайомилися з цією тактикою і мали нагоду застосувати її практично», – додав тренер.

Олександр Білоуско розпочав свою спортивну кар’єру з 7 класу і уже у 8 класі потрапив до спортивної школи при волейбольному клубі «Надзбруччя». Після 9 класу його запросили виступати в команді другої ліги «Бережанський сокіл», де він успішно виступав упродовж 1,5 років. У 18 років Олександр Білоуско був призваний до армії. Після завершення строкової служби він упродовж 10 років працював у Києві, але на любительському рівні підтримував спортивну форму – грав і тренувався. Згодом повернувся до Тернополя, де разом з іншими однодумцями створили волейбольний клуб. Їхня команда два роки поспіль була призером обласного чемпіонату, стала переможцем турнірі, який відбувся в Чернівцях. Сьогодні в пана Олександра є можливість отримати новий досвід в ролі тренера. Як він зазначив, йому цікаво працювати з молоддю і готувати студентів до змагань, передавати свої знання і досвід.

MED_8318

«Наша команда відкрита для всіх бажаючих, особливо для тих, хто готовий працювати над собою, має бажання навчитися грати.

MED_8324

У нас чимало планів на найближчий час, зокрема є вже домовленість про товаристську зустріч з командою Теребовлянської спортивної школи, учасники якої є гравцями волейбольного клубу «Теребовля» і постійно беруть участь у чемпіонаті області. Також до її складу входять гравці, які нещодавно стали чемпіонами України. Для нашої команди це буде серйозний матч, який додасть ще досвіду. Плануємо організувати змагання в Тернополі, а товаристський матч у Теребовлі. Ця команда – еталон у волейболі з часу повернення до неї тренера Михайла Туркули. До речі, це мій перший тренер.

MED_8311

Також у нас заплановано проведення майстер-класу з суддею національної категорії з пояснення правил з волейболу. Він зі своєї позиції розповість про тонкощі гри. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб сприяти всебічному розвитку наших спортсменів», – сказав пан Олександр.

MED_8431

Тренер від імені команди висловив подяку адміністрації університету за підтримку, зокрема було закуплено нові м’ячі, волейбольна сітка. Сьогодні студентська команда має всі умови для тренувань, розвитку і прогресу.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.