Меню Закрити

Студенти ТДМУ з Індії подарували свято військовим

У Тернопільській міській бібліотеці №2 упродовж останнього року для бійців АТО та військовослужбовців реалізовується проект реабілітації за допомогою книготерапії та арттерапії. На думку ініціатора такої ідеї бібліотекаря Надії Качуровської заходи в рамках цих проектів сприяють кращій соціалізації наших захисників, розширюють коло їхніх знайомств.

IMG_1699

IMG_1574

На запрошення пані Надії та молодшої групи Школи індійського танцю Еліни Абакарової «Амріта» індійські студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 26 лютого 2017 року взяли участь в заході «Близька і далека Індія». Почути про одну з найдавніших цивілізацій прийшло багато військових.

IMG_1739

IMG_1572

Студент ТДМУ Прамвір Раті (Pramvir Rathee) розповів цікаві факти про свою країну, про її особливість, мультикультурність. Він звернув увагу на схожість між українською мовою і прамовою Індії – санскритом, між нашими звичаями і традиціями. Його розповідь слухали з захопленням військові та їхні родичі. Багато хто з присутніх висловив бажання ще раз зустрітися і більш детально поспілкуватися про Індію.

IMG_1662 IMG_1716 IMG_1750 IMG_1771

IMG_1726

Студентка Варша Каш’яп (Varsha Kashyap) упродовж дня невтомно на прохання присутніх малювала традиційні візерунки хною Це мистецтво в Індії називається мехенді. Символічні візерунки наносять на тіло напередодні великих свят і визначних подій у житті людини. Особливо рясно прикрашають такими малюнками наречених, аби їхній шлюб був вдалим. Для чоловіків існують окремі символи, які в індійській культурі сприяють їх духовному розвитку та просвітленню.

IMG_1713

Своїх співвітчизників активно підтримав Шубгам Бгарті (Subham Bharti), який розповів також багато цікавих деталей про індійську культуру.

IMG_1583 IMG_1624 IMG_1629 IMG_1652

Танцівниці Школи індійського танцю «Амріта» подарували всім присутнім танцювальні композиції, розповіли про особливість класичних танців Індії, їхні відмінності, драматичну основу. Наймолодші продемонстрували вірш з жестами, який яскраво демонструє те, про що йдеться у більшості танцювальних постановок.

IMG_1660 IMG_1665 IMG_1569

А ще був цікавий процес релаксації за допомогою антистрес-розмальовок для дорослих.

IMG_1684

IMG_1712 IMG_1742

Керівник і працівники бібліотеки №2 для дорослих, а також молодша група Школи індійського танцю Еліни Абакарової «Амріта» висловлюють щиру подяку індійським студентам ТДМУ за підтримку та допомогу в організації цього заходу.

IMG_1733

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.