Меню Закрити

ТДМУ підписав угоду про співпрацю з Вищою школою стратегічного планування в Донброві Гурніча (Республіка Польща)

Віце-канцлер Вищої школи стратегічного планування в Донброві Гурніча (Республіка Польща) Роман Шопа 6 березня 2017 року зустрівся з ректором Тернопільського державного медичного університету, професором Михайлом Кордою з метою обговорити напрямки подальшої співпраці.

Pidpys-uhody-poliaky-Dabrowa Gornicza-17039840

Вищезгаданий вищий навчальний заклад Польщі має один з найбільших у своїй країні центр симуляційного навчання, в якому відбуваються вишколи медичних рятівників і парамедиків. Тут також діють такі навчально-тренувальні відділи, як мобільна «швидка» допомога та невідкладна допомога.

Szopa-Roman-17039839

За словами Романа Шопа вишкіл для фахівців проводиться від етапу евакуації потерпілого до доставлення його у відділення, де вже на пацієнта очікує інша бригада для надання медичної допомоги. Усі процеси ретельно моніторяться. Досвідчені викладачі і фахівці роблять детальний аналіз виконання всіх завдань і зроблених помилок. Таке практичне навчання, як запевнив гість, є доволі ефективним.

Pidpys-uhody-poliaky-Dabrowa Gornicza-17039808

Вищезгадані напрямки діяльності польського вишу є цікавими в плані співпраці для Тернопільського державного медичного університету. Це сприятиме розвитку симуляційної медицини та вдосконаленню роботи центру симуляційного навчання в ТДМУ.

Також під час зустрічі мова йшла про реалізацію програми академічних обмінів, розробки спільних навчальних програм, спільної участі в грантових проектах.

Pidpys-uhody-poliaky-Dabrowa Gornicza-17039825

Наприкінці візиту було підписано угоду про співпрацю.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.