Меню Закрити

Студентка ТДМУ виборола друге місце у всеукраїнському фестивалі

Студентка першого курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Софія Микулич посіла друге місце в номінації «Естрадний жанр» у Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Україна – моя любов», який відбувся 11 березня у Львові. Наша представниця змагалася в старшій віковій групі (18-24 роки) і мала багато конкурентів з інших міст.

3bjbM-MbEkE

Головна мета заходу – формувати у молоді патріотичне ставлення до батьківщини, гордість за її історично-культурну спадщину. Також організатори одним з завдань вбачають залучення молодих людей до активного, культурно-мистецького розвитку і встановлення творчих контактів між учасниками конкурсу.

Професійне журі оцінювало таланти учасників у таких напрямках: вокальне мистецтво (народні пісні, романси, авторська пісня, фольклор, джаз, r&b та ін.), хореографічне мистецтво (естрадний танець,  побутові та сюжетні танці, спортивно-бальні танці та ін.), оригінальне мистецтво (театри мод, читці, естрадні мініатюри, акробатика та ін.), інструментальне мистецтво (поліфонічні твори, етюди, п’єси та ін.), декоративно-прикладне мистецтво (вишивка та текстиль, вироби з глини, заліза, дерева та лози).

У вокалі солісти і співочі колективи змагалися у номінаціях «Естрадний жанр» (авторська пісня, джаз, r&b, популярна пісня); «Народний жанр» (фольклор); «Класичний жанр» (арії із опер та оперет, романси, народні пісні).

«Під час конкурсу виконала дві пісні, зокрема одна з них – «Над землею тумани», яку я присвятила тим, хто віддав життя за нашу країну. Інша пісня – «Сам собі країна» з репертуару гурту «Скрябін». Вона має патріотичне спрямування і змушує кожного задуматися над тим, що ми зробили для своєї країни. Вокалом займалася ще під час навчання в школі у Бориславі (Львівська область). Сподіваюся, що у вільний від навчання час знову зможу продовжити заняття з вокалу». – розповіла дівчина.

Бажаємо Софії Микулич успіхів і нових перемог!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.