Меню Закрити

У ТДМУ відбулася студентська конференція, присвячена Всесвітньому Дню боротьби з туберкульозом

День боротьби з туберкульозом відзначають за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я у всьому світі. 125 років тому 24 березня німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття збудника туберкульозу. Цього дня світова спільнота охорони здоров’я привертає увагу населення до такої глобальної проблеми, як туберкульоз, і запевняє – побороти страшну недугу можливо. Раннє виявлення і дотримання схеми лікування є запорукою повного одужання.

Konf-tuberkulyoz-17035421 Konf-tuberkulyoz-17035428 Konf-tuberkulyoz-17035445 Konf-tuberkulyoz-17035493

У ТДМУ відбулася студентська конференція, присвячена Всесвітньому Дню боротьби з туберкульозом. У ній взяли участь українські та іноземні студенти 4, 6 курсів, лікарі-інтерни, викладачі кафедри пропедевтики внутрішної медицини та фтизіатрії ТДМУ. Присутніх привітав завідувач курсу фтизіатрії, професор Леонід Грищук. Леонід Андрійович зазначив, що студентські конференції з нагоди Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом в ТДМУ організовують щороку.

Konf-tuberkulyoz-17035433

Про Роберта Коха – німецького лікаря і мікробіолога, лауреата Нобелівської премії, основоположника сучасної бактеріології і епідеміології, про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу розповіла студентка четвертого курсу медичного факультету Марія Золота. Присутні отримали цікаву інформацію про дитинство і студентські роки майбутнього вченого, про початок його кар’єри і найбільші наукові досягнення.

Konf-tuberkulyoz-17035467

Про ситуацію із захворюванням на туберкульоз в Індії учасникам конференції розповів  студент четвертого курсу факультету іноземних студентів Арбааз Кханбанде.

Konf-tuberkulyoz-17035489

Туберкульоз і ВІЛ зараз «змагаються» за першу позицію серед інфекційних хвороб, які призвели до найбільшої кількості смертей. Про боротьбу з цими смертоносними інфекціями в Нігерії вела мову студентка шостого курсу факультету іноземних студентів Екреніона Асарі.

Konf-tuberkulyoz-17035506

«Туберкульоз в Нігерії» – такою була тема виступу студентки шостого курсу факультету іноземних студентів Нзеагву Аданна.

На завершення присутні переглянули відеофільм про кафедру пропедевтики внутрішньої медицини та фтизіатрії ТДМУ.

Konf-tuberkulyoz-17035460

Конференція стала гарною нагодою ще раз нагадати про заходи профілактики та лікування підступної хвороби. До речі, символом Дня боротьби із туберкульозом цьогоріч стала біла ромашка як символ здорового дихання.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.