Меню Закрити

Відбулося відкриття стоматологічного відділу університетської клініки ТДМУ

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 5 квітня 2017 року відбулося відкриття стоматологічного відділу університетської клініки за адресою: вул. Чехова, 7. У цьому відділенні жителям нашого міста та області безкоштовно надаватимуть послуги діагностики ротової порожнини, консультуватимуть пацієнтів професори, доценти на інші фахівці ТДМУ з терапевтичної, дитячої, ортопедичної та хірургічної стоматології. Також будуть здійснюватися профілактичні огляди та санація ротової порожнини, санація та лікування ротової порожнини у дітей, профілактична гігієна порожнини рота, прицільне рентгенологічне та ортопантомографічне дослідження щелепнолицевої ділянки, лікування карієсу та його ускладнень, хвороб пародонта, захворювань слизової оболонки порожнини рота, робитимуть операції з видалення зубів. Окрім того, у відділенні фахівці здійснюватимуть протезування коронками та протезами.

Stomat-viddil-vidkryttia-17041563 Stomat-viddil-vidkryttia-17041575 Stomat-viddil-vidkryttia-17041656

Під час офіційного відкриття ректор ТДМУ, професор Михайло Корда зазначив, що «нещодавно прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав постанову Кабінету Міністрів України, яка дала можливість відкрити цей відділ. Ще раніше ми отримали ліцензію на здійснення стоматологічної практики. Тепер викладачі стоматологічного факультету мають всі юридичні підстави займатися стоматологічною практикою у цьому відділі. Сюди ми вклали багато коштів і зусиль, зокрема придбано нові стоматологічні установки, яких є загалом 26. Також купили інше стоматологічне обладнання і інструментарій. Ми беремо на себе зобов’язання безкоштовно надавати терапевтичну стоматологічну допомогу базовими стоматологічними матеріалами всім жителям нашої області. Ми уклали угоди з інтернатами, будинком перестарілих, дитячими садочками щодо забезпечення надання стоматологічної допомоги цим пацієнтам».

Stomat-viddil-vidkryttia-17041663

Михайло Михайлович висловив подяку лікувальному відділу ТДМУ, проректору з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професору Степану Запорожану, викладачам, будівельникам та всім іншим, хто доклав зусилля для відкриття цього відділу.

Stomat-viddil-vidkryttia-17041609

Начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук наголосив на тому, що відкриття такого закладу є найкращим поєднанням науки і практики. За його словами, започаткована благородна справа з боку ТДМУ дає можливість наблизити якісні медичні послуги до жителів всієї області.

Stomat-viddil-vidkryttia-17041749

Заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра висловив щиру подяку адміністрації ТДМУ за постійну роботу у підготовці висококваліфікованих медичних кадрів та розвитку медичної галузі. Він побажав всім працівникам новоствореної установи життєвих гараздів і Божого благословення, а студентам гідної роботи, міцних життєвих позицій, якісних знань і професійного становлення.

Stomat-viddil-vidkryttia-17041654

Завідувач стоматологічного відділу університетської клініки Віталій Щерба наголосив на тому, що «в ТДМУ є той кадровий потенціал, якого не має жодна інша стоматологічна лікувальна установа. Відповідно ми можемо поєднати лікувальний  і навчальний процеси. Студенти мають змогу спостерігати за виконанням стоматологічних маніпуляцій за допомогою відповідних камер. Ми готові надавати допомогу всім жителям нашого міста і області, які цього забажають і звернуться до нас. Ми надаємо весь спектр стоматологічних послуг. Під час того, як студенти спостерігають за процесом лікування, у них виховується клінічне мислення. Після третього курсу студенти, маючи за плечима сестринську практику, мають можливість асистувати лікарю. Студенти старших курсів мають право проводити певні стоматологічні маніпуляції, але під наглядом лікаря».

Stomat-viddil-vidkryttia-17041789 Stomat-viddil-vidkryttia-17041799 Stomat-viddil-vidkryttia-17041803 Stomat-viddil-vidkryttia-17041831

Також гості детальніше ознайомилися з роботою центру симуляційного навчання.

Stomat-viddil-vidkryttia-17041863

Нагадаємо, що стоматологічний відділ працює понеділок – п’ятниця, 9.00-17.00.

Stomat-viddil-vidkryttia-17041844 Stomat-viddil-vidkryttia-17041858

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.