Меню Закрити

Лікарі-інтерни ТДМУ організували лекторій на актуальні теми для школярів Тернополя

Упродовж останніх двох тижнів квітня лікарі-інтерни кафедри педіатрії навчально-наукового інституту післядипломної освіти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського під керівництвом викладача кафедри Ольги Дутчак провели зустрічі з учнями 7, 8, 9 класів загальноосвітньої школи №9 міста Тернополя на теми: «Я стаю дорослим. Статевий розвиток», «Базові реанімаційні заходи», «Здорове харчування».

 Під час бесіди «Я стаю дорослим. Статевий розвиток» лікарі-інтерни обговорили з учнями те, як змінюється організм дитини в період статевого розвитку, що таке менструальний цикл, чому у підлітків спостерігаються швидкі зміни настрою. Особливу увагу було зосереджено на темі «CНІД та ВІЛ». Здебільшого організатори зустрічей акцентували увагу на здоров’ї підлітків саме сьогодні, щоб в майбутньому в дорослому віці останні народжували здорових дітей. Вони також дали поради майбутньому поколінню з приводу того, як зберегти своє психічне та фізичне здоров’я. Лікарі-інтерни розповіли про те, що таке «Клініка дружня до молоді» і куди в разі потреби можна звернутися.

фото1.1 фото1.2 фото1.3

Також вихованці кафедри педіатрії ННІ ПО разом з викладачем кафедри Ольгою Дутчак провели майстер-клас «Базові реанімаційні заходи», попередньо прочитавши лекцію щодо базових реанімаційних заходів. Після цього вони перейшли до практичної частини заняття.

фото2.1 фото2.2 фото2.3

З учнями 7 класу школи №9 лікар-інтерн першого року навчання Тетяна Петреман поспілкувалася на тему здорового харчування. Вона навчила молодь розраховувати добову потребу у воді, розповіла про те, як обрати корисні солодощі, з яких продуктів потрібно розпочинати свій ранок, щоб добре себе почувати. Представники ТДМУ були приємно вражені тим, що учні почали розповідати їм, чому вода є такою важливою для роботи головного мозку, адже цей орган більш, як на 90% складається з води. Такої кількості цікавих питань їм ще не ставили. Як зазначили організатори зустрічей, приємно знати, що у нашому суспільстві підростають такі розумні та допитливі дітлахи. Традиційно кожен учень отримав пам’ятку про здорове харчування.

 фото3

Інформацію подала асистент кафедри педіатрії ННІ ПО Ольга Дутчак.