Меню Закрити

Студенти ТДМУ подарували дітям свято

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, які є членами науково-краєзнавчої студії «Терполяни» та волотерського руху «Misericordia», відвідали центр соціально-психологічної реабілітації дітей, що розташований у Тернополі.

image001

image003

Нині в цьому закладі перебуває 19 хлопчиків і дівчаток, які потрапили у складні життєві обставини і потребують допомоги. Гостям були тут дуже раді. Директор закладу Володимир Завіша подякував за увагу до дітвори, чиє дитинство, на жаль, не назвеш безтурботним. Хтось осиротів з втратою батьків, але більшість підопічних центру є сиротами при живих батьках, яким байдуже до власних дітей.

image005

«Спільними зусиллями студентів і викладачів ТДМУ зібрані солодкі гостинці та іграшки для вас, а також цікаві і пізнавальні книги», – звернулася до дітей третьокурсниця медичного факультету Христина Дарморост.

image007

Гості приготували також пісенні подарунки. Веселі, життєрадісні і дуже мелодійні пісні прозвучали у виконанні студенток першого курсу фармацевтичного факультету Тетяни Лемішки, Ірини Роговської та студентки першого курсу медичного факультету з Польщі Анни Яніцької. Діти підспівували виконавцям.

image009

«Сьогодні до вас завітали студенти-медики, майбутні лікарі, які приїхали на навчання в ТДМУ не лише з різних областей України, але й з різних країн, – зазначила представник Центру виховної роботи та культурного розвитку Олена Покришко. – Можливо, хтось з вас в майбутньому теж захоче стати лікарем і навчатися в нашому університеті. Будьте наполегливими в досягненні своєї мрії – і вона здійсниться. Ми всі бажаємо вам добра і щасливої долі».

image011

Вирости гарними людьми і бути щасливими побажав малечі доцент кафедри філософії та суспільних наук ТДМУ Тарас Кадобний. Він пообіцяв, що студенти та викладачі університету надалі будуть допомагати центру соціально-психологічної реабілітації, де діти знайшли прихисток від життєвих негараздів, турботу і комфорт, де працююють чуйні люди і прекрасні фахівці.

image013

Студенти-медики, члени волотерського руху«Misericordia» долучилися також до збору одягу для дітей та дорослих і передали його благодійному фонду «Карітас». Дирекція закладу щиро подякувала студентам за допомогу та висловила надію на плідну співпрацю в майбутньому.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.