Меню Закрити

Четверо студентів ТДМУ отримуватимуть стипендію благодійного «Фонду Віктора Пінчука»

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського має черговий привід пишатися своїми вихованцями. Нещодавно стало відомо, що четверо студентів медичного факультету увійшли до сотні кращих молодих людей стипендіальної програми «Завтра.UA», які упродовж року отримуватимуть стипендію від «Фонду Віктора Пінчука». Загалом участь у конкурсному відборі цієї програми взяло дев’ять майбутніх медиків нашого університету.

18519925_1371833629562614_6511073632380407104_n

Отже, студентка п’ятого курсу Катерина Воробець посіла 85 місце у рейтингу з науковим дослідженням «Особливості враження опорно-рухової системи у працівників лісових господарств і мешканців Тернопільщини, інфікованих Лайм-бореліозом», яке було виконано на кафедрі інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами під керівництвом доцента Марії Шкільної.

IMG_2890

Студент п’ятого курсу Петро Табас став 57 у рейтингу і представив наукову роботу «Вплив роботи за комп’ютером на зорові функції в учнів старшого шкільного віку», виконану на кафедрі фізіології під керівництвом професора Степана Вадзюка.

Студент четвертого курсу Роман Зварич посів 62 місце. Він подав на конкурс дослідження «Модифікований спосіб тромбопрофілактики в плановій хірургії», яке виконав на кафедрі хірургії №2 факультету іноземних студентів під керівництвом професора Ігоря Венгера.

18423875_1154799691332823_8893418198196138970_n

Студентка третього курсу Анастасія Гудима отримала 40 місце в рейтингу з дослідженням «Вплив артеріального джгута і реперфузії кінцівки на динаміку антиоксидантно-прооксидантного балансу внутрішніх органів», виконаного на кафедрі загальної хірургії під керівництвом Ігоря Дейкала.

Зазначимо, що стипендіати програми відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. До участі запрошуються всі студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів четвертого рівня акредитації та ВНЗ-партнерів програми. Критерії відбору – високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності. Обрані стипендіати представляють 21 місто України та 42 ВНЗ, серед яких 34 є партнерами програми “Завтра.UA”. Окрім того, 58 переможців навчаються на 3-6 курсах, 42 – у магістратурі.

Згідно з рішенням Правління Всеукраїнської благодійної організації «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива», переможцями є ті конкурсанти, підсумкова оцінка яких дорівнює або вища 78,17 балів у загальному рейтингу конкурсантів. Таким чином, конкурсанти, які зайняли у загальному рейтингу позицію з 1 по 100 вважаються стипендіатами вищезгаданої програми. Загалом цей проект – це перша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді. Її головна мета сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни.

Переможці протягом року отримуватимуть щомісячну стипендію розміром 1677 гривень, а також матимуть можливість відвідати молодіжний форум «Завтра.UA» та долучитись до інших проектів Фонду.

Вітаємо наших студентів і бажаємо їм надалі успішно брати участь у різних конкурсах і програмах!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.