Меню Закрити

Зміцнення співпраці ТДМУ з Університетом МакЮена (Канада)

З нагоди ювілею Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського до Тернополя завітала делегація Університету імені Грента МакЮена (Канада), який є партнером нашого вишу упродовж трьох останніх років. До ТДМУ прибули президент канадського університету, професор Девід В. Аткінсон, директор Центру українських ресурсів та розвитку Юрій Конкін, завідувач симуляційного центру, консультант з розробки програм симуляційного навчання Колет Фойзі-Дол.

Vizyt-Atkinson-17058625

Шановні гості зустрілися з ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою. Під час зустрічі обидві сторони обговорили перспективи міжнародної співпраці між двома університетами у напрямку реалізації спільних освітніх проектів, наукових розробок у галузі теоретичної і практичної медицини та медичної освіти.

Vizyt-Atkinson-17058659

Vizyt-Atkinson-17058643

Канадські партнери візьмуть участь в урочистостях з нагоди 60-річчя ТДМУ, під час яких професору Девіду В. Аткінсону буде вручено мантію і диплом почесного професора Тернопільського медуніверситету.

Також президент Університету імені Грента МакЮена прочитав лекцію для викладачів і студентів ТДМУ, зустрівся зі студентським активом вишу.

Vizyt-Atkinson-17058657

Щодо Колет Фойзі-Дол, то вона перебуває в Тернопільському державному медичному університеті з 21 травня з метою обміну досвідом та підвищення кваліфікації наших фахівців. Упродовж цих днів вона прочитала цикл лекцій і провела низку практичних семінарів для викладачів ТДМУ.

Нагадаємо, що завдяки підтримці фахівців Університету імені Грента МакЮена стало можливим втілення в життя спільного проекту зі створення елективного курсу «Сестринська ініціатива – медсестри щодо полегшення психічної травми» для студентів, які здобувають спеціальність «Сестринська справа». Цей проект також підтримало Посольство Канади в Україні. (Детальніше тут: https://www.tdmu.edu.ua/2016/05/17/delegatsiya-universytetu-imeni-grenta-makyuena-m-edmonton-kanada-vidvidala-tdmu/).

На запрошення доктора Девіда Аткінсона минулого року представник студентського активу Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Тарас Мороз отримав можливість детально ознайомитися з організацією студентського самоврядування в Університеті імені Грента МакЮена (Едмонтон, Канада) (Детальніше тут: https://www.tdmu.edu.ua/2017/02/17/student-tdmu-oznajomyvsya-z-kanadskym-dosvidom-organizatsiyi-studentskogo-samovryaduvannya/).

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.