Меню Закрити

ТДМУ визначив напрямки співпраці з Університетом Жешува (Польща)

Ректор Університету Жешува (Республіка Польща) Сильвестр Чопек і декан медичного факультету Артур Мазур 25 травня 2017 року обговорили напрямки співпраці з ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою.

Vizyt-poliaky-Zheshuv-17058904

Університет Жешува був заснований у 2001 році шляхом об’єднання кількових вищих навчальних закладів. Сьогодні тут навчається 16000 студентів на 12 факультетах за різними спеціальностями. В університеті в загальному здобуває вищу освіту 200 українців.

Vizyt-poliaky-Zheshuv-17058883

Щодо медичного факультету, то він діє упродовж 10 років. Медичну освіту тут здобуває 3000 студентів. Цей підрозділ, незважаючи на юний вік, досить активно розвивається. Керівництво вишу вбачає у медичному факультеті велике майбутнє. Два роки тому почали готувати фахівців медичного профілю. До цього на факультеті відбувалася підготовка фізіотерапевтів, спеціалістів з медичного обладнання, фахівців з обслуговування КТ, МРТ тощо. Упродовж останніх чотирьох років створили три потужних навчальних центри для підготовки лікарів. Сьогодні триває робота щодо створення центру симуляційного навчання. Успішно діє центр для підготовки медичних рятівників і медсестер.

Vizyt-poliaky-Zheshuv-17058891

Польські колеги виявили зацікавленість у реалізації спільних наукових проектів у галузі педіатрії, дитячої ендокринології. Також, за їх словами, можлива розробка проектів для участі у програмі транскордонної співпраці в напрямку неонатології. Окрім того, можливими напрямками співпраці є кардіохірургія для дорослих, неврологія дорослих і дітей та інші.

Під час урочистої академії з нагоди 60-річчя ТДМУ відбудеться підписання угоди про співпрацю з Університетом Жешува.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.