Меню Закрити

У ТДМУ заступник Міністра охорони здоров’я проаналізував основні аспекти медичної реформи

У рамках Всеукраїнського туру «ЗміниТИ: взаємодія заради змін» заступник Міністра охорони здоров’я Роман Ілик та експерт з медичної реформи Реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка 13 червня 2017 року зустрілися з викладачами та студентами Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

image001

Vizyt-Ilyk-i-Yabchanko-17065362 Vizyt-Ilyk-i-Yabchanko-17065371 Vizyt-Ilyk-i-Yabchanko-17065372

Попередньо вони разом з головою і співзасновником громадської організації «Центр UA», екс-віце-прем’єр-міністром з питань європейської інтеграції Олегом Рибачуком обговорили низку важливих питань з керівництвом нашої області, а також провели декілька публічних обговорень. На цих заходах проаналізували те, що мають зробити громади для впровадження змін на прикладі реформи системи охорони здоров’я, як платники податків можуть контролювати, на що витрачаються їхні гроші; за яких умов влада почує позиції та вимоги громадян і як вплинути на прийняття рішень.

image003

Під час зустрічі в ТДМУ Олександр Ябчанка детально зупинився на важливості профілактики захворювань і в тому, яким чином переорієнтувати на це сьогоднішню систему охорони здоров’я.

image005

Заступник Міністра охорони здоров’я Роман Ілик у своєму виступі зосередив увагу на головних аспектах сучасної медичної реформи в Україні. Він наголосив на тому, що здоровий спосіб життя і превентивна діяльність мають стати основними національними пріоритетами в державі. Після цього присутні в залі мали можливість отримати відповіді на поставлені запитання. Дискусія була доволі тривала і жвава.

image007 image009 image011

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.