Меню Закрити

Візит студентів Саскачеванської політехніки до ТДМУ за програмою академічної мобільності студентів

Упродовж трьох тижнів (29 квітня – 21 травня 2017 року) в Тернопільському державному медичному університеті перебувала група студентів школи медсестринства Саскачеванської політехніки Бріана Берголт, Алія Садовскі, Ніколь Котеріл і Меліса Греньєр та викладач Мерилін Щигол.

 image001

 Візит відбувся в рамках реалізації програм академічної мобільності студентів, розробки спільних наукових проектів у галузі медсестринства та завдяки угоді про співпрацю між медсестринською школою Саскачеванської політехніки та навчально-науковим інститутом медсестринства Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 image003

ТДМУ відвідали студенти, які навчаються за програмою психіатричного медсестринства. Під час навчання вони співпрацювали зі студентами-іноземцями 4 курсу бакалаврської програми. Студенти слухали лекції та відвідували практичні заняття з психіатрії, які проводили викладачі кафедри неврології, психіатрії, наркології та медичної психології. «Лекції були дуже глибокими та цікавими. Окрім того, ми мали можливість обговорити їх, обмінятися досвідом та ідеями щодо підходів до ведення хворих при різних нозологіях в Канаді та Україні», – зазначила Мерилін Щигол.

Під час практичних занять студенти працювали у всіх відділеннях лікарні, обстежувати пацієнтів з тривожними розладами, депресіями, біполярними розладами, шизофренією, посттравматичними стресовими розладами, проблемами наркоманії, розладами психічного здоров’я у дитячому віці. «Поєднання теоретичної та практичної частини заняття в один день – роботи з хворими та обговорення теоретичного матеріалу є доброю практикою у навчальному процесі. Така організація навчання значно поглибила мої знання з багатьох питань психіатрії», – сказала Алія Садовскі.

 image005

 Делегація ознайомилася з роботою Петриківського обласного геріатричного пансіонату, наркологічного диспансеру, обласної дитячої клінічної лікарні, Буданівської психіатричної лікарні, Микулинецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації. «Широке використання ароматерапії та численних фізіотерапевтичних засобів значно розширило мої уявлення про можливості реабілітаційних послуг для людей з психічними розладами. Я докладу всіх зусиль, щоб ароматерапія почала ширше використовуватися у Канаді», – запевнила Ніколь Котеріл.

 image007

На запрошення колективу лікарні студенти мали можливість виступити на медсестринській конференції і представити результати власних наукових доробок. «Це була унікальна можливість поділитися сильними сторонами і проблеми організації допомоги психічно хворим людям в Канаді, а також відповісти на запитання аудиторії про організацію медсестеринської роботи в Канаді», – відмітила Бріана Берголт.

 image009

 У Тернополі гості відвідали анатомічний музей, мали прекрасну екскурсію містом, відвідали мистецький фестиваль «Цвіт вишиванки» присвячений дню матері, навчились готувати вареники та український борщ, покатались на конях та станцювали сальсу.

 image011

Цікавим виявились подорожі Україною. У мальовничих Карпатах гості ознайомилися з гуцульською культурою, скуштували славнозвісний банош зі шкварками та грибну юшку. Провівши кілька днів у Львові, занурились у самобутній колорит старого міста, скуштували ароматної кави, поринули у світ інтригуючих і загадкових легенд, насолодились архітектурною довершеністю композицій. Відвідавши Буданівський та Микулинецький замки, ознайомилися з древньою історією України.

image013

 «Це була фантастична можливість для нас дізнатися як про організацію української системи охорони здоров’я, так і про культуру, побут, звичаї та традиції українців. Ми мали багато можливостей для навчання, обміну досвідом, ідеями та планами на майбутнє. Велике спасибі за незабутній час в Україні», – сказала Меліса Греньєр.

 image015

Підготувала доцент кафедри акушерства та гінекології № 2 Петренко Н.В.