Меню Закрити

ТДМУ покращив свої позиції у міжнародному та всеукраїнському рейтингах вищих навчальних закладів

Міжнародний освітній портал «4 International Colleges & Universities» (http://www.4icu.org/ua/) оприлюднив цьогорічний рейтинг вищих навчальних закладів. Серед 140 українських ВНЗ, які увійшли до нього, Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського посів 7 загальне місце, а серед  вищих медичних навчальних закладів МОЗ України – ми на першому місці. Минулого року наш університет займав тринадцяту позицію. Отже, упродовж року колективу ТДМУ вдалося своєю діяльністю покращити показники аж на 6 позицій.

image001

Нагадаємо, що однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи популярність більше 11 тисяч ВНЗ світу та більше 140 ВНЗ України за популярністю їхніх веб-ресурсів.

У рейтингу використовуються показники цитованості та відвідуваності офіційних веб-сторінок вишів. Джерелами інформації виступають бази даних міжнародного Інтернет-гіганту Google, американської компанії Alexa Internet (дочірня компанія Amazon) та британської компанії Majestic-12.

Окрім того, цього року ТДМУ покращив свої результати і в консолідованому рейтингу від порталу «Освіта.ua» (http://osvita.ua/vnz/rating/51741/), піднявшись на 3 позиції вище порівняно з минулим роком.

Найкраща динаміка спостерігається за показниками Scopus – з 88 на 78 позицію (hейтинг університетів за показниками Scopus у 2017 році – http://osvita.ua/vnz/rating/55425/, у 2016 році – http://osvita.ua/vnz/rating/51053/).

Інші показники також мають позитивні зміни.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.