Меню Закрити

Майстер-класи для викладачів і студентів ТДМУ провела канадський фахівець Рената Роман

Нещодавно в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського з робочим візитом перебувала засновник і власник клініки «Clarkson Sports & Physio Clinic» у Торонто (Канада) Рената Роман. Вона також є віце-президентом і міжнародним координатором Конгресу Українців Канади. Пані Рената уже відвідувала наш університт з метою прочитати цикл лекцій з фізичної реабілітації.

image001

Попередньо Рената Роман зустрілася з ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою. Під час зустрічі мова йшла про співпрацю між ТДМУ і факультетом медичної реабілітації в Університеті Торонто, зокрема про можливість реалізації програми академічного обміну між викладачами і студентами. На її думку, це дасть можливість фахівцям нашого вишу перейняти канадський досвід в організації вищої освіти і практичної медицини. Отримані ними знання і навички можна буде впровадити на наших теренах.

image003

З її слів, є чимало канадських фахівців, які готові приїхати до Тернополя і прочитати цикл лекцій для наших студентів, а також поділитися досвідом з викладачами та фахівцями практичної медицини.

image005

Пані Рената Роман прочитала лекцію «Роль фізичного терапевта у реабілітаційному процесі» і провела майстер-клас «Фізична реабілітація при захворюваннях опорно-рухового апарату» для студентів, які навчаються на медичному факультеті за напрямком підготовки «Здоров’я людини», «Фізична реабілітація», «Фізична терапія, ерготерапія».

image007 image009

«Для мене головною метою є дати розуміння призначення фізичного терапевта у медичній галузі і важливості цієї професії загалом у світі. У кожній країні робиться акцент на тому, щоб людина після оперативних втручань і травм могла якомога швидше реабілітуватися фізично, почувати себе комфортно і впевнено», – додала пані Рената.

image011

Вона також ознайомилася з роботою Університетської лікарні та відвідала реабілітаційне відділення Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні.

image013

Неврологічне відділення ТОККПЛ.

image015 image017

Реабілітаційне відділення ТОККПЛ.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.