Меню Закрити

Візит делегації ТДМУ до Жешувського університету (Республіка Польща)

На запрошення ректора Жешувського університету (Польща) Сильвестра Чопека (Sylwester Czopek) делегація викладачів ТДМУ у складі проректора з наукової роботи, професора Кліща І.М., доцента кафедри педіатрії №2 Фурдели В.Б., асистента кафедри медичної реабілітації Завіднюка Ю.І. була присутня на матрикуляції студентів Жешувського університету.

У своєму виступі ректор університету підкреслив, що Жешувcький університет є найбільшим університетом в регіоні, він інтенсивно розвивається і на сьогодні функціонують 12 факультетів, в межах яких підготовка ведеться за 38-ма спеціальностями.

На початок поточного навчального року в університеті навчаються 17743 студентів і працюють 2177 співробітників, в тому числі 1343 викладачів, з яких 113 професорів. Всього на перший курс було зараховано 7076 студентів.

У рамках візиту учасники делегації відвідали багатопрофільну лікарню Жешува, де ознайомились з новітніми технологіями лікування набутих вад серця, які використовує у своїй практиці професор Казімеж Віденка (Kazimierz Widenka).

Велике враження справив Регіональний центр реабілітації та освіти (RORE), де використовуються найсучасніші технології відновлювального лікування пацієнтів кардіологічного, неврологічного, ортопедо-травматологічного профілю, а також дітей з вадами розвитку.

Особливістю його є те, що тут діти не тільки проходять медичну і фізичну реабілітацію, але й навчаються.

У процесі спілкування з ректором університету професором Сильвестром Чопеком (Sylwester Czopek) та деканом медичного факультету Артуром Мазуром (Artur Mazur) було досягнуто домовленості щодо реалізації спільних проектів у рамках транскордонного партнерства, виконання наукових досліджень з проблеми цукрового діабету у дітей та профілактики ожиріння в осіб дитячого та шкільного віку. Було досягнуто домовленостей і щодо інших форм співпраці, зокрема стажування студентів і викладачів, проходження виробничої практики тощо.