Меню Закрити

ТДМУ: мова через казку

Рішення про проведення Українсько-німецького року мов було прийнято в минулому році міністрами закордонних справ України та Німеччини.

Сьогодні німецька мова – одна з найпоширеніших у Європі, нею розмовляють понад 90 мільйонів людей. В Україні німецьку вивчають 750 тисяч. Наша країна посідає 5-те місце у світі за кількістю людей, які вивчають німецьку мову. Для більшості молоді німецька мова — міст до серця Європи та шлях до професійного успіху.

Публічний урок німецької мови, музика німецьких та українських гуртів, традиційна кухня, квести та сортування сміття по-німецьки – вуличним фестивалем у Києві 9 вересня 2017 року відкрився Українсько-німецький рік мов.

6-7 жовтня 2017 р. студенти І-ІІ курсів медичного та фармацевтичного факультету ТДМУ в рамках святкування Року німецької мови в Україні прослухали серію лекцій представників DAAD (Німецької академічної служби обмінів) Міхаеля Бека, Андре Бьома та Карстена Грунвальдта «Вивчати німецьку – чому?», обговорили умови стипендійних програм  DAAD (магістратура й літні курси) та взяли участь у тестуванні OnDaF – TestDaF – TestAS.

… Казка – це завжди свято, диво й очікування чогось загадкового.

9 жовтня 2017 р. студенти ІІ курсу медичного факультету підготували черговий захід щодо популяризації німецької мови. Добрим початком стало свято німецької казки «In der Märchenwelt». Так, гості свята мали можливість побачити сценізовану «Aschenputtel», представлену студентами гр.19 (ІІ курс) на сучасний лад, відому у різних народів під іменами «Попелюшка, Пепеляшка, Золушка, Сіндерелла», котра у братів Грімм вже скільки століть терпляче працює, зносячи і прощаючи кпини злої мачухи та сестер, мріє про велике і світле щастя, їздить у гарбузовій кареті, губить золоті черевички, втікаючи зі святкового балу до півночі, але на радість глядачів її знаходить прекрасний принц, щоб жити «довго і щасливо».

Цікаво студентами представлено інше, сповнене фантазії та винахідливості, театралізоване дійство студентів гр. 4 (ІІ курс) «Schneewittchen und sieden Zwerge». Глядачам сподобалась красива дівчина, яку зла мачуха вигнала у ліс і яка знайшла притулок у жителів лісу – семи гномів. Студенти перейнялися казковою атмосферою, грою акторів-студентів, які захоплено й чуттєво виконували свої ролі.

Яскравою, життєрадісною, видовищною і музичною стала вистава «Die Bremer Stadtmusikanten», представлена студентами гр.29 (ІІ курс), адже дружбі, якою зв’язані між собою персонажі цього спектаклю, позаздрить будь-яка людина. Разом з «Бременськими музикантами» глядачі відправляться назустріч своїй мрії: мандрівки, веселощі, і, звичайно ж, пісні!

Завдяки Українсько-німецькому року мов є можливість посилювати інтерес до німецької культури. Гасло Українсько-німецького року мов звучить так: «Зроби наступний крок!». Вважаємо, що тисячі українців зроблять цей наступний крок у вивченні німецької мови.

Інформацію подала кафедра іноземних мов.