Меню Закрити

У ТДМУ вшанували захисників України

З нагоди Дня захисника України, який відзначають у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 17 жовтня 2017 року відбулася святкова концертна програма «Я повернуся весною».

Своїм виступом урочистий вечір відкрив хор ТДМУ, подарувавши всім присутнім пісню «Ой, у лузі червона калина».

Від імені ректора ТДМУ, професора Михайла Корди з вітальним словом звернувся проректор з навчальної роботи, професор Аркадій Шульгай.

«День захисника Вітчизни є особливим святом, яке уособлює перемоги наших воїнів, мужність і патріотизм усіх тих, хто боронив і звільняв наші землі. Особлива подяка тим, хто сьогодні перебуває на передовій. Сьогодні в залі присутній асистент кафедри мікробіології, вірусології та імунології Микола Винничук, який продовжує виконувати свою місію у Збройних силах України. Також тут з нами є викладачі і працівники університету, які були в зоні АТО. Сьогодні згадуємо і тих, хто беріг наш спокій, давав можливість працювати, розвивати науку і навчатися щодня у мирних умовах. Це також те свято, яке ми повинні відзначати з особливою віддачею, роблячи свій внесок у розвиток рідної країни, зміцнюючи її в усіх галузях, зокрема в оборонній», – зазначив проректор.

Аркадій Гаврилович нагородив грамотами асистента кафедри мікробіології, вірусології та імунології Миколу Винничука (капітан медичної служби, виконує обов’язки начальника медичної служби артилерійської групи «Луганськ», начальник медичного пункту 1 артилерійського дивізіону 44 окремої артилерійської бригади), доцента кафедри онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Мирослава Домбровича (капітан медичної служби, старший ординатор відділення підсилення медичних підрозділів 66 військового мобільного госпіталю), доцента кафедри травматології та ортопедії з військово-польовою хірургією Ігоря Кулянду (підполковник медичної служби, начальник відділення підсилення медичних підрозділів 66 військового мобільного госпіталю), інженера відділу програмного та апаратного забезпечення Андрія Галавана (служив у 53 окремій механізованій бригаді, на посаді командира вогнеметного відділення роти радіаційного, хімічного та біологічного захисту), оператора відділу програмного та апаратного забезпечення Ігоря Форисюка (проходив службу в 25 окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь» 54 бригади на посаді механіка радіотелеграфіста, старшого солдата), водія господарської частини Володимира Марховського (проходив службу в 40-й окремій артелерійській бригаді на посаді старшого водія).

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з борні живим.

У виконанні хору університету пролунала пісня «Чуєш, брате мій».

Вірш «Мамо не плач» продекламував студент першого курсу медичного факультету Андрій Павлик. Рядки цього поетичного твору цього дня відгукувалися болем і смутком в душі кожного присутнього.

Мамо, не плач. Я повернусь весною.

У шибку пташинкою вдарюсь твою.

Прийду на світанні в садок із росою,

А, може, дощем на поріг упаду.

Пісню «Спи собі сама» виконав студент другого курсу медичного факультету Святослав Кундеус. Свій власний вірш прочитала студентка другого курсу медичного факультету Ірина Козоріз.

Студент п’ятого курсу медичного факультету Андрій Дивак і студентка четвертого курсу медичного факультету Марія Чумадевська представили театралізовану мініатюру про славне минуле України і про щирість почуттів між дівчиною та козаком, який вирушав на війну з ворогом.

Доцент ТДМУ Юрій Футуйма виконав авторську пісню.

Цього вечора на сцені медичного університету було багато ніжності, щирих почуттів і відчуття важливості людських стосунків. Зокрема це яскраво було відображено студенткою п’ятого курсу Мар’яною Яремишин під час прочитання нею вірша «Ти чекай мене».

Не менш зворушливим був танець у виконанні студентки другого курсу Софії Копитчак та студента четвертого курсу Миколи Барти.

Гурт ТДМУ виконав пісні «Журавлі», «Стіна». До речі, це новостворена музична формація нашого вишу, до складу якої увійшли студенти Ярина Турко, Сергій Лобазов, В’ячеслав Чоботар, Дмитро Журавель, Сергій Калмазан.

Ведучими вечора були Олег Кривий і Валентина Пітухова.

Отже, 14 жовтня у нашому університеті вже третій рік поспіль – це свято нашого національного духу, це день, коли ми згадуємо всіх, хто віддав життя за нашу свободу, коли ми зміцнюємо зв’язок поколінь, коли ми з надією дивимося у майбутнє.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.