Меню Закрити

Науковці ТДМУ взяли участь у Національному конгресі ревматологів України

VII Національний конґрес ревматологів України відбувся 18-20 жовтня 2017 р оку в Києві. Його наукова програма охоплювала не тільки клінічні аспекти всього спектру ревматичних хвороб, досягнення в їх діагностиці та лікуванні, а й особливості надання медичної допомоги в сучасних умовах. Велику увагу було приділено стану та перспективам післядипломної освіти в галузі ревматології.

Тернопільську делегацію представляли завідувач кафедри внутрішньої медицини №2, професор С.І.Сміян та доцент цієї кафедри Р.Я.Боднар, доцент кафедри пропедевтики внутрішньої медицини та фтизіатрії Н.З.Ярема, обласний ревматолог О.С.Маховська, ревматолог О.І.Кузів.

У рамках конґресу відбулися пленарні лекції та засідання, наукові симпозіуми, «круглі» столи та майстер-класи. Професор Сміян С.І. брала активну участь в роботі заходу, була модератором багатьох засідань та неодноразово виступала з презентаціями доповідей на теми: «Симптоматична терапія в ревматології: сучасний погляд на доцільність і тривалість», «Стратифікація факторів успішного лікування подагри», «Хвороба Лайма», «Інфекційні артрити: принципи діагностики і лікування», «Успіхи і парадокси у лікуванні остеоартрозу».

Під час урочистого відкриття професор Сміян С.І. було нагороджено медаллю АМН України імені академіка Стражеска М.Д. «За заслуги в охороні здоров’я».

Президент Асоціації ревматологів України, віце-президент АМН України, директор державної установи «Національний науковий центр кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України, доктор медичних наук, професор, академік В.М. Коваленко вручає нагороду завідувачу кафедри внутрішньої медицини № 2 Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського професору С.І. Сміян.

Також було проведено Генеральну асамблею ревматологів України.