Меню Закрити

У ТДМУ відбулася студентська конференція «Нові відкриття у сфері медицини»

Cтуденти та викладачі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського точно знають, що викладатися завжди потрібно на повну! Тому молодь від кожного заняття  прагне взяти максимум знань, а викладацький склад прагне поділитися найактуальнішою та найцікавішою інформацією.

Нещодавно відбулася студентська конференція «Нові відкриття у сфері медицини» серед другокурсників факультету іноземних студентів, які навчаються англійською мовою. Проаналізувавши низку сучасних досягнень у медицині, учасники заходу досить цікаво та яскраво поділилися здобутими знаннями один з одним. Так, предметом презентації Асамані Захарія та Мтаба Хетью Міріам було «Перепрограмування зрілих клітин у плюрипотентні стовбурові клітини». Просторовими клітинами мозку, які відповідають за систему орієнтації людини у просторі, цікавилася студентка Яна Грунтенко. Юлія Валігура презентувала цікаву інформацію про відкриття методів лікування малярії, яка викликала дискусію серед студентів. Темою дослідження Андрія Шевчука було розуміння механізмів автофагії.

Доцент Андрій Довбуш презентував матеріал про шляхи передачі та профілактику ВІЛ/СНІД. Цей матеріал був особливо актуальним напередодні 1 грудня – Дня боротьби з ВІЛ/СНІД. Сьогодні це є одна з найбільш актуальних проблем у світі. І саме обізнаність – це ключовий спосіб вберегтися від цієї небезпечної хвороби. Новинкою для всіх присутніх було зрозуміти клітинні механізми інфікування та водночас цікаво було почути про першу людину, яку вилікували від ВІЛ-інфекції методом трансплантації лімфоцитів іншої людини, яка має імунітет щодо даного вірусу.

У стінах нашого університету ми завжди прагнемо рівнятися на перших та найкращих. Ми віримо, що результатами кращих можна надихнутися так сильно, що сил та витривалості вистачить для досягнення власних вершин. І це важливо. Адже в медицині вершин персональних не буває. Відкриття кожного лікаря – це досягнення та прогрес всього людства.

Підсумовуючи, хочемо підкреслити, що сьогоднішні студенти медичних вищих навчальних закладів – це ті, хто завтра будуть рятувати найцінніше – людські життя. Тому ми не маємо морального права ані посередньо вчитися, ані посередньо вчити!

Працюймо далі, друзі!

Олена Смачило, студентка 47 групи ІІ курсу медичного факультету.