Меню Закрити

Студенти ТДМУ – переможці Всеукраїнського конкурсу «Ліра Гіппократа 2017»

Щорічний Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв студентів-медиків та лікувальних установ «Ліра Гіппократа – 2017» відбувся 10 грудня 2017 року у Києві. У ньому взяли участь студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Хуберт Мікоша і Христина Врублевська. Нещодавно створеному дуету вдалося після місяця щоденних репетицій вибороти перше місце у номінації «Академічний спів». У конкурсі взяли участь творчі колективи медичних університетів Полтави, Івано-Франківська, Вінниці, Тернополя та Києва, а також низки лікувальних закладів.

Наші студенти виконували композицію з відомого твору «Привид опери». Їхній дует мали нагоду почути викладачі і студенти ТДМУ під час Міжнародного студентського вечора. Окрім того, для конкурсу молоді люди також обрали пісню «Time to Say Goodbye», яку в оригіналі виконують Андреа Бочеллі і Сара Брайтман (Andrea Bocelli & Sarah Brightman).

Зазначимо, що слова пісні італійською мовою Христина вивчила дуже швидко. Хуберту було легше, оскільки він цю композицію добре знає і співає уже кілька років поспіль. Вибір пісень був невипадковим. Наші студенти хотіли відрізнятися від інших учасників на фестивалі тим, що виконують серйозні твори іноземними мовами.

«Взагалі було цікаво під час конкурсу. Відбірковий тур і гала-концерт відбулися в один день. Нам запам’ятався 70-річний гінеколог з Ужгорода, який гарно співав. Хочу сказати, що всі представники системи охорони здоров’я співали чудово. Я вже казав, що наша перемога – вдале завершення календарного року. Перший мій візит до Києва – і вперше в ньому отримав перше місце. Тепер головне добре скласти іспити», – поділився враженнями Хуберт Мікоша.

Майбутні лікарі мали окремий день, щоб краще ознайомитися з Києвом. Вони обійшли відомі місця останніх подій в Україні і оглянули історичні пам’ятки.

«Ми готувалися до конкурсу понад три тижні. Приступили відразу після участі в фестивалі «Окрилені піснею». Коли була можливість провести репетицію в актовій залі, то Хуберт грав на фортепіно. Коли ж актова зала була занята, то співали в будь-якій вільній лекційній аудиторії», – додала Христина Врублевська.

Христина після сесії проходитиме практику у Вроцлавському медичному університеті. Сьогодні наші талановиті студенти більше у процесі складання іспитів. Уже після сесії вони будуть планувати наступні свої виступи і участь у конкурсах.

Під час останнього засідання ректорату ТДМУ ректор, професор Михайло Корда вручив подяки від вишу. Він також зазначив, що університет пишається такими творчими студентами. Михайло Михайлович побажав молодим людям успіхів і нових перемог.

Нагадаємо, що Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв студентів-медиків та працівників лікувальних установ України «Ліра Гіппократа» проводиться Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством освіти і науки України, творчою спілкою «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», Національною радіокомпанією України, Національною телекомпанією України. Цей захід покликаний сприяти піднесенню рівня поширення кращих зразків сучасного і класичного мистецтва, виявленню нових талановитих виконавців і авторів тощо.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.