Меню Закрити

ТДМУ читає Шевченка

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського напередодні святкування 204-річниці з дня народження великого Кобзаря започаткував новий проект «ТДМУ читає Шевченка». Його суть полягає у тому, аби залучати якомога більше молоді до вивчення творчості відомого письменника і популяризації української культурної спадщини. У цьому процесі активно беруть участь іноземні студенти нашого вишу. Нагадаємо, що ТДМУ є інтернаціональним університетом, де навчається 1500 представників з понад 50 країн світу. Вони з задоволенням пізнають культурні особливості нашого народу, його звичаї та традиції. Частина з них відкриває для себе багатство української літератури. Чимало студентів з захопленням вивчають вірші Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка.

У рамках проекту знято промоційне відео, яке має на меті надихнути молодь цікавитися творчістю Тараса Шевченка та інших українських письменників. Учасники зйомок одягли своє національне вбрання, аби підкреслити розмаїття культур, яке є в нашому університеті.

Також студенти ТДМУ візьмуть участь у Шевченківських читаннях, які відбудуться 7 березня цього року в Тернополі. У рамках проекту заплановано ще низку цікавинок, про які повідомимо згодом.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.