Меню Закрити

Студенти ТДМУ долучилися до порятунку лелек

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського вирішили відгукнутися на заклик тернополян у соцмережах щодо порятунку лелек. Нагадаємо, що жителі області активно гуртуються задля того, щоб врятувати від голоду пернатих, які повернулися з теплих країв в аномально холодну весну.

Ініціативу молоді підтримали адміністрація ТДМУ і центр виховної роботи та культурного розвитку. Виш надав майбутнім медикам мікроавтобус, кошти для закупівлі риби, а також відходи з їдалень, які придатні для годування птахів.

Група активістів другого курсу фармацевтичного факультету – Світлана Басів, Оксана Боса, Аліна Пивовар, Наталія Драгомирецька, Елізавета Криськова, Андрій Мілінчук, першого курсу медичного факультету – Ольга Пастушина та Ольга Бучко та четвертого курсу медичного факультету – Уляна Сатурська – 21 березня 2018 року поїхала у село Застав’є, де мала нагоду погодувати лелек.

Як зазначили студенти ТДМУ, вони були приємно вражені, що тернополяни і жителі області піклуються про птахів, привозять їсти, облаштовують їм сухі і затишні місцини, щоб пернаті змогли перебути холодні дні. На їхню думку, важливо потурбуватися про братів наших менших, які опинилися в заручниках негоди.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.