Меню Закрити

День боротьби з туберкульозом у ТДМУ від представників ЄМСА

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, які входять до Європейської медичної студентської асоціації, 23 березня 2018 року організували акцію з нагоди Дня боротьби з туберкульозом для українських та іноземних майбутніх медиків. Таким чином вони вирішили об’єднати зусилля для спільної мети.

У рамках заходу відбулася коротка лекція про туберкульоз, його клінічні прояви, лікування і профілактику, яку прочитала професор С.І.Корнага.

Ірина Шепет, яка представляє українське студентство в ЄМСА, звернулася до всіх присутніх з закликом допомогти Збаразькій санаторній загальноосвітній школі-інтернату Тернопільської обласної ради для дітей з малими та затухаючими формами туберкульозу.

Цього вечора кожен бажаючий кидав до скриньки певну суму грошей. Збір коштів триває. До цієї благодійної ініціативи вирішив приєднатися один з контрактерів, який співпрацює з ТДМУ. Про кількість зібраних грошей і їхнє цільове використання повідомимо у наступних публікаціях.

Окрім того, перед присутніми про програму та спікерів майбутньої Всеукраїнської асамблеї ЄМСА, яка відбудеться цього року в ТДМУ наприкінці квітня, розповів організатор заходу Парт Саб’я Сачі. За його словами, учасники конференції зможуть почути про нові досягнення в медичній науці, отримати корисну інформацію від запрошених гостей, взяти участь у практичних воркшопах, представити доповіді під час пленарного засідання. Головним спікером асамблеї буде Самі Ісмаіла (Dr. Sami Ismaila), також виступлять представник London School of Hygiene and Tropical Medicine Адріан Поль (Adrian Paul), пластичний хірург Авофа Гого-Ебайт (Awofaa Gogo-Abite), кардіолог, член Європейської асоціації кардіологів Анна Тітова.

Після цього усі присутні переглянули фільм на медичну тематику «Patch Adams».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.