Меню Закрити

Студентка ТДМУ посіла третє місце в олімпіаді зі спеціальності «Стоматологія»

На базі Української медичної стоматологічної академії (Полтаві) 29-30 березня 2018 року відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Стоматологія».

У олімпіаді взяло участь понад 80 студентів з 14 вищих навчальних медичних закладів різних міст України. До складу команди Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського увійшли студенти 4 і 5 курсів, які отримали найкращі результати під час першого туру олімпіади – Христина Врублевська (4 курс), Соломія Маркевич (4 курс), Юлія Уніят (5 курс), Тарас Мочульський (5 курс), Оксана Маркевич (5 курс), Ілона Ремезюк (5 курс).

Згідно з правилами проведення олімпіади, передбачено не лише індивідуальні змагання студентів, але й командний залік.

Олімпіада відбувалася у два етапи. В перший день учасники письмово відповідали на запитання з усіх розділів стоматології, зашифровані роботи перевіряло незалежне журі. Наступного дня були оголошені імена студентів, які вийшли у фінал. Фіналісти повинні були перед аудиторією відповісти на 4 теоретичні і 4 практичні питання з різних напрямків стоматології, час на підготовку – 30 секунд. Відповіді оцінювало журі, що складалось з 12 викладачів з різних вищих медичних навчальних закладів України. До фіналу вийшла студентка 5 курсу стоматологічного факультету Ілона Ремезюк, яка у напруженій боротьбі отримала третє місце.

Загалом студенти ТДМУ посіли четверте командне місце.

У роботі журі ІІ туру Всеукраїнської олімпіади взяв участь завідувач кафедри хірургічної стоматології, професор Ярослав Нагірний. Команду ТДМУ готувала та супроводжувала асистент кафедри хірургічної стоматології Лоза Х.О.