Меню Закрити

Студенти ТДМУ вибороли друге місце з плавання під час Універсіади

У басейні спорткомплексу Тернопільського національного технічного університету «Політехнік» 3-4 квітня 2018 року відбулися змагання з плавання у рамках II Відкритої універсіади міста Тернополя управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради та Тернопільського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

У цих змаганнях збірна команда Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського вперше виборола друге загальнокомандне місце серед шести команд вищих навчальних закладах Тернополя.

У програмі естафетного плавання перша команда дівчат у складі Олени Табаки, Христини Холодинської, Анастасії Максимової, Лідії Хведорук та Агнешки Солорскої посіла 1 місце в естафеті 4 по 50 метрів вільним стилем та 2 місце у комбінованій естафеті 4 по 50 метрів. Друга команда дівчат у складі Ірини Турської, Анастасії Барабаш, Наталії Соболти та Дарії Партоли посіли 4 та 3 місце. Естафетна команда хлопців у складі Іллі Цимбалюка, Микити Клевчука, Ростислава Сморщка та Андрія Іванюка в двох номерах естафетного плавання посіла 3 місце.

У індивідуальних виступах другий рік поспіль переможцем серед хлопців на дистанції 100 метрів брасом був вихованець заслуженого тренера України Волошиної Світлани Володимирівни (м. Рівне) студент другого курсу стоматологічного факультету майстер спорту України Ілля Цимбалюк. На дистанції 50 метрів брасом Ілля був другим.

Кандидат у майстри спорту вихованець Криворіжської школи плавання студент п’ятого курсу стоматологічного факультету Микита Клевчук здобув 3 місце на дистанції 50 метрів вільним стилем та 5 місце на дистанції 50 метрів на спині. Успішно також на цих змаганнях виступив студент шостого курсу медичного факультету Андрій Іванюк – на дистанції 50 метрів батерфляєм він посів 2 місце, а на дистанції 100 метрів вільним стилем 3 місце. Значним був внесок в загальнокомандний залік студента 3 курсу медичного факультету Ростислава Сморщка, який на найбільш масових видах плавання 50 метрів вільним стилем та 50 метрів на спині посів 6 та 8 місце відповідно.

Не менш вдалими були виступи на цих змаганнях в індивідуальних номерах і наших дівчат, зокрема студентка другого курсу факультету іноземних студентів Агнешка Солорска на дистанції 100 метрів у стилі батерфляй була першою, а на дистанції вдвічі коротшій – другою. Студентка другого курсу медичного факультету Анастасія Максимова посіла 1 місце на дистанції 50 метрів у стилі батерфляй та друге місце на дистанції 100 метрів вільним стилем; студентка другого курсу фармацевтичного факультету Лідія Хведорук посіла два третіх місця на дистанції 100 та 50 метрів вільним стилем, а її однокурсниця Дарія Партола друге місце на дистанції 100 метрів у плаванні на спині; студентка п’ятого курсу медичного факультету Олена Табака виборола 3 місце на дистанції 50 метрів у плаванні на спині на 5 місце на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Тренував та представляв команду на змаганнях асистент кафедри фізичної реабілітації здоров’я людини та фізичного виховання, майстер спорту України з плавання, к.п.н. Віктор Назарук.

Усі студенти збірної команди та тренер висловлюють щиру подяку керівництву університету за сприяння в оренді басейну в ДЮСШ № 2 для навчально-тренувальних занять.