Меню Закрити

Студенти ТДМУ отримали призові місця під час олімпіади з хірургії

На базі Національного медичного університету імені О.Богомольця з ініціативи кафедри хірургії №4 5-6 квітня 2018 року відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Хірургія». Учасниками конкурсу стали 26 студентів медичних ВНЗ зі всіх куточків України. У цих змаганнях взяли участь студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського – шестикурсники Любомир Данилюк, Наталія Хасишин та Володимир Пруський.

Робота олімпіади розпочалася 5 квітня з урочистого відкриття.

Для учасників з інших міст оргкомітет організував екскурсію у музеї кафедр нормальної анатомії та гістології, після завершення якої розпочався перший етап змагання – тестування. До блоку завдань ввійшло 30 тестів з буклетів USMLE, перекладених українською. Ввечері всі учасники отримали змогу відвідати Національну оперу України, зокрема переглянути балетну постановку «За двома зайцями».

Другий день олімпіади відбувся на базі кафедри хірургії №4 у Олександрівській клінічній лікарні Києва, де учасники повинні були продемонструвати практичні навички на сучасних фантомах у присутності конкурсної комісії.

Під час закриття олімпіади завідувач кафедри хірургії №4, професор В.Г.Мішалов привітав всіх та наголосив, що незалежно від результатів конкурсних завдань, всі учасники – вже переможці, адже опинилися серед 26 найкращих студенів зі всієї країни.

За результати роботи конкурсної комісії студенти нашого університету продемонстрували високий рівень знань і вмінь. Друге місце виборов Любомир Данилюк. Інші представники ТДМУ також мають добрі результати , зокрема четверте місце в Наталія Хасишин та п’яте місце у Володимира Пруського.

Професор В.Г.Мішалов нагородив всіх переможців, учасників та студентів-організаторів цінними подарунками від кафедри хірургії №4 – пульсоксиметрами, фонендоскопами та електронними тонометрами. Завершенням олімпіади стала екскурсія до Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.Амосова.