Меню Закрити

Студентка ТДМУ здобула третє місце у конкурсі наукових робіт зі спеціальності «Фармація, промислова фармація»

Студентка четвертого курсу фармацевтичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Оксана Щур здобула третє місце на II-му етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Фармація, промислова фармація» (науковий керівник – проф. Марчишин С.М.). Конкурс відбувся 18 квітня 2018 року на базі Національного фармацевтичного університету (м. Харків) у рамках проведення ювілейної XXV Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Актуальні питання створення нових лікарських засобів», яка є традиційною у НФаУ.

Очолювала журі ректор Національного фармацевтичного університету, заслужений діяч науки і техніки, доктор фармацевтичних наук, професор Котвіцька Алла Анатоліївна.

Конкурс відбувався у два етапи. Під час першого члени галузевої конкурсної комісії рецензували отримані наукові роботи студентів з вищих навчальних закладів України. Серед низки поставлених вимог до наукових робіт були самостійне виконання досліджень, опрацювання і належне оформлення експериментальних даних з актуальних проблем у галузі фармації, які є пошуковими за своїм характером, мають наукове й прикладне значення та можуть бути впроваджені у виробництво або використані у навчальному процесі. Рецензування наукових робіт претендентів відбулося з залученням спеціалістів провідних вищих навчальних закладів України.

Наступним етапом роботи галузевої конкурсної комісії було визначення претендентів на перемогу в Всеукраїнському конкурсі і запрошення їх до участі у підсумковій науково-практичній конференції. Було сформовано перелік авторів кращих робіт на підставі отриманих рецензій, відкритого обговорення наукових результатів кожної представленої роботи та на підставі поіменного голосування членів галузевої конкурсної комісії. «Помірятися» знаннями у II-му етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт до Харкова у Національний фармацевтичний університет приїхали 9 студентів з 6 вищих навчальних закладів України (Харків, Одеса, Запоріжжя, Київ, Тернопіль).

На підсумковій науково-практичній конференції молоді науковці представили результати своїх досліджень у вигляді презентацій. Доповіді стосувалися питань створення оригінальних лікарських форм, фармакогностичних досліджень перспективних зразків рослинної сировини, фармакоекономічних досліджень, результатів фармакологічних випробувань.

Оксана Щур представила результати своєї роботи «Фармакогностичне дослідження трави і кореневих бульб смикавця їстівного (чуфи)», над якими працює протягом двох років. Вона є членом наукового студентського наукового гуртка кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою.

Учасники II-го етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

Презентація Щур О. на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Фармація, промислова фармація».

Переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Фармація, промислова фармація» 2018 року.

Проф. Загайко А. Л. (проректор з науково-педагогічної роботи НФаУ), Щур О., проф. Котвіцька А. А. (ректор НФаУ).