Меню Закрити

Науковець кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків ТДМУ взяла участь у освітній програмі в Польщі

Асистент кафедри управління та економіки фармації з технологію ліків Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Юлія Равлів нещодавно взяла участь в освітній програмі «Інновації в науці та освіті: виклики сучасності», яка відбулася на базі університету Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві (UKSW) спільно з Institute of international academic and scientific cooperation (IIASC) та Fundacja АDD.

На стажування прибуло 58 учасників. Україну представляли науковці семи вищих навчальних закладів, зокрема Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, Дніпропетровської медичної академії, Львівського національного медичного університету імені Д.Галицького, Вінницького національного медичного університету імені М.Пирогова, Харківської медичної академії післядипломної освіти, Харківський національного медичного університету, Івано-Франківського національного медичного університету.

Під час стажування науковець ТДМУ мала візит до представництва Європейської комісії у Польщі, де було прослухано цікаву доповідь для освітян спікером представництва Agnieszka Sredniawa про інтенсивний розвиток співпраці з Україною та статистично підтвердила високу участь нашої країни у грандових програмах (Ерасмус, Ерасмус+ та ін.). Також було надано інформацію про закриття деяких програм Єврокомісії, але зауважено на тому, що зросла кількість нових програм. « рамках програми Еразмус+ «Навчальна мобільність» надаються можливості отримання стипендій на навчальну мобільність для студентів, викладачів, науковців, випускників та інших осіб для навчання, стажування, викладання, підвищення кваліфікації. У 2015 році Україна стала асоційованим членом Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Це членство надало українським учасникам рівноправний статус з європейськими партнерами, а також відкрило можливості впливу на формування змісту Програми.

Справа наліво: спікер Європейської комісії Agnieszka Sredniawa, ас. Равлів Ю.А., керівник освітніх проектів (IIASC) – Грибовський Роман Ігорович.

Спільна фотографія учасників стажування з спікером Європейської комісії Agnieszka Sredniawa.

Також під час стажування відбулися візит до приватного освітнього закладу – Європейського суспільно-технічного вищого навчального закладу у Радомі (Europejska Uczelnia Spoleczno-Yechniczna w Radomiu Wydzial Nauk Medycznych) та зустріч з Богданом Приступою, який є також президентом Fundacja АDD. Ця фундація забезпечує українським громадянам медичні послуги українською мовою і в деяких випадках безкоштовно. Було надано корисну та цікаву інформацію щодо проведення наукових досліджень та стажувань у цьому навчальному закладі.

Ас. Равлів Ю.А. перед корпусом Europejska Uczelnia Spoleczno-Yechniczna w Radomiu Wydzial Nauk Medycznych.

Інноваційна освіта в університеті Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві (UKSW) була представлена доповіддю на тему «Подання заяв на фінансування навчання і проведення наукових досліджень у польських ВНЗ» доктором Іваном Гаврилюком. Учасники стажування дізналися про інноваційні методи навчання в університеті Кардинала Стефана Вишинського:

  • 37 навчальних програм, серед них: психологія, право, інформатика, хімія, фізика, людина у кіберпросторі;
  • Навчання англійською мовою: Philosophy and culture of East-Central Europe Ecology – Sustainability Studies;
  • Заняття в системі e-learning і blended learning;
  • Акредитація «Освіта з майбутнім»;
  • Теле-радіо студії.

Також учасники дізналися про критерії відбору кандидатів на участь у Scholarship Program та багато інших цікавих програмах.

Університет Кардинала Стефана Вишинського.

У рамках стажування були проведені інтеграційні заходи та екскурсійну програму з оглядом об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Варшавська Старувка (Старе місто) (пол. Stare Miasto w Warszawie) — свого роду виняток у Списку об’єктів Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО. Це єдиний об’єкт ЮНЕСКО, повністю відновлений з повоєнних руїн, який отримав визнання світової громадськості як пам’ятка історії та архітектури світового значення.

Королівський палац у Варшаві.

  

Музей фармації та Марії Скадовської-Кюрі в будинку, де народилася Нобелівський лауреат.

Також було відвідано історичну частину міста Любліна.

Люблінський замок, побудований в XIV столітті Казимиром Великим.

Усі учасники отримали сертифікат про участь у програмі стажування для освітян у Варшаві на базі Духовної Академії Університету С.Вишинського (108 годин аудиторної та позааудиторної, у тому числі дистанційної роботи).

Спільне фото учасників з сертифікатами про участь у стажуванні.

Висловлюю щиру подяку за можливість участі у цій програмі адміністрації нашого університету, відділу міжнародних зв’язків, а також керівнику освітніх проектів Institute of international academic and scientific cooperation (IIASC) – Грибовському Роману Ігоровичу.