Меню Закрити

Іноземні студенти ТДМУ організували благодійний концерт

Іноземні студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського щорічно навесні організовують масштабні благодійні заходи з метою допомогти дітям Тернополя, які найбільше потребують підтримки. Цьогорічна програма спрямована для збирання коштів для дітей з хронічними захворюваннями, сім’ї яких не можуть дозволити собі сплачувати медичні рахунки. Студенти обрали ту малечу, хвороби якої є невиліковними і вони змушені упродовж свого життя боротися з ними. Також частину коштів студенти планують спрямувати в школу цукрового діабету для закупівлі засобів медичного призначення для маленьких пацієнтів цієї школи.

Благодійну програму іноземні студенти нашого університету розпочали 20 квітня 2018 року з промоакції на Театральному майдані. Вони грали в ігри з маленькими тернополянами, співали і танцювали, а також розповідали про мету заходу. Студенти ТДМУ отримали чималу підтримку з боку жителів міста, адже усі пісні вони виконували виключно українською мовою. Містяни підтримували атмосферу свята, яку створили майбутні медики, танцювали та співали разом з ними.

Наші студенти під час промоакції продавали квитки на благодійний концерт та ласощі з Нігерії. В організації їх підтримали українські студенти. Також жителі міста своїми пожертвами охоче долучалися до благодійної справи.

«Влаштовувати такі акції нелегко, бо недостатньо тільки зробити відео і запостити в соцмережу, щоб люди прийшли і послухали нас. А необхідно донести до тернополян важливість того, що ми робимо. Хочу, щоб багато людей про це дізналося. Раді бачити, що люди нас підтримують», – зазначив студент шостого курсу ТДМУ і головний організатор заходу Соломон Есо Акінсола (Solomon Eso Akinsola).

У актовій залі адміністративного корпусу ТДМУ 21 квітня 2018 року відбувся благодійний концерт. В його програмі були представлені творчі номери українських та іноземних студентів.

Музичні композиції у своєму виконанні подарував гурт ТДМУ «One by one», до складу якого входять Сергій Лобазов (стоматологічний факультет), Ольга Петрова (стоматологічний факультет), Володимир Серемуля (медичний факультет), Світлана Рущинська (медичний факультет).

Студентка другого курсу медичного факультету Софія Копитчак разом зі своїм партнером у бальних танцях виконала запальне ча-ча-ча і джайв.

Своїм вокалом всіх присутніх зачарував Хуберт Мікоша (Hubert Mikosza).

Студент першого курсу Вініт Масл (Vinit Musle) виконав ліричну індійську пісню, а допоміг йому в цьому однокурсник Ваібхав Тріпаті (Vaibhav Tripathi).

Родзинкою концерту став квартет «Калина чорна». Студенти ТДМУ заспівали попурі з українських пісень. До складу гурту увійшли Естер Омоніджо Опеємі (Esther Omonijo Opeyemi), Окі Бабас Пуамус (Oki Babas Puamus), Чіка Ісігузо Преціос (Chika Isiguzo Precious), Сара-Еуніс Діллі (Sarah-Eunice Dilli).

Естер Омоніджо Опеємі (Esther Omonijo Opeyemi) виконала ліричні пісні які спонукали кожного присутнього задуматися про важливі речі у житті.

Цього дня своїм вокальним співом також потішила Біфуга Саксес (Bifugha Success).

Фатунде Толуваладе (Fatunde Toluwalade) презентував власну постановку сучасного танцю.

До сліз розчулив дует іноземних студентів, які виконали пісню про кохання.

Ще одна музична композиція прозвучала від студентки Сари.

На завершення заходу з словами подяки та піснею виступив Соломон Есо Акінсола (Solomon Eso Akinsola).

Збір коштів триває до завершення квітня. Студенти ТДМУ сподіваються виручити більшу суму, аби їхня допомога була відчутнішою.

До команди ініціаторів і організаторів увійшли Соломон Есо Акінсола (Solomon Eso Akinsola), Акінаде Адедоїн Айомікун (Akinade Adedoyin Ayomikun), Джульєт Кусі-Боатенг (Juliet Kusi-Boateng), Ірина Шепет (Iryna Shepet), Анна Комарі (Anna Komari), Амба Екпунг Екуре (Amba Ekpung Ekure), Даніель Аганрен Омегбан (Daniel Aganren Omegban), Попула Ебенезер Омоболанле (Popoola Ebenezer Omobolanle), Аттех Мерсі Омолайо (Atteh Mercy Omolayo), Естер Омоніджо Опеємі (Esther Omonijo Opeyemi), Babas Puamus Oki.

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/482338008555001/photos/?tab=album&album_id=1557737021015089

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.