Меню Закрити

Студентка ТДМУ виборола перше місце в олімпіаді з хімії

На базі Національного університету біоресурсів і природокористування України 23-26 квітня 2018 року відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Хімія» для спеціальностей технологічних, інженерно-будівельних, транспортних, екологічних, медичних, аграрних і ветеринарних вищих навчальних закладів.

Загалом було зареєстровано 97 студентів з 35 провідних зкладів вищої освіти України. Студенти приїхали з усіх куточків нашої країни, щоб спробувати свої сили у змаганні, а саме з Тернополя, Львова, Харкова, Дніпра, Чернівців, Одеси, Запоріжжя, Умані, Житомира, Білої Церкви, Рівного, Івано-Франківська, Шостки, Миколаєва, Херсона, Сум, Чернігова, Черкас, Сєверодонецька та Кривого Рогу.

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського представляли студенти першого курсу медичного факультету Оксана Рега та Олександр Мудь.

23 квітня відбулася реєстрація всіх учасників олімпіади. З урахуванням обсягів хімічної підготовки за різними спеціальностями та різного спрямування навчання у ВНЗ, передбачався розподіл учасників олімпіади за чотирма секціями:

  • за програмою з загальної хімії – для інженерних, будівельних, транспортних, агроінженерних спеціальностей;
  • за програмою з неорганічної, аналітичної, органічної хімії – для спеціальностей екологічних, аграрні науки та продовольство, технологічних;
  • за програмою з неорганічної, аналітичної, органічної хімії – для спеціальностей медичних, ветеринарних, охорони здоров’я;
  • за програмою з неорганічної, аналітичної, органічної, фізичної і колоїдної хімії – для хіміко-технологічних спеціальностей.

Перший етап олімпіади розпочався з безкомпромісної боротьби у теоретичному турі. Суть цих змагань була у вирішенні хімічних завдань щодо складання рівнянь реакцій хімічних процесів та розрахунку багаторівневих хімічних задач.

Другий етап – практичний тур з вирішення експериментальних лабораторних завдань. Тут учасники на практиці показували свої навички і уміння аналізувати та визначати хімічні речовини.

Підбиття підсумків та оголошення результатів олімпіади було проведено під час церемонії закриття та нагородження переможців. Зі словами вдячності від оргкомітету виступив член журі ІІ туру Всеукраїнської олімпіади, доцент кафедри загальної хімії Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, доц. Григорій Загричук

За результатами роботи конкурсної комісії студенти нашого університету продемонстрували високий рівень знань і вмінь. Перше місце у своїй секції посіла студентка ТДМУ Оксана Рега та отримала диплом І ступеня. Переможці олімпіади отримали пам’ятні подарунки від організаційного комітету. Також студенти мали нагоду відвідати Українську лабораторію якості і безпеки продукції АПК, яка функціонує на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Щиро вітаємо нашу команду із успішним завершенням олімпіади та бажаємо подальшого професійного зростання та нових перемог.