Меню Закрити

Студенти ТДМУ здобули друге загальнокомандне місце в олімпіаді з гістології, цитології, ембріології

На базі Української медичної стоматологічної академії 17-19 квітня 2018 року відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія». У ній взяв участь 41 найкращий студент з різних міст України, зокрема Києва, Харкова, Чернівців, Дніпропетровська, Вінниці, Сум, Івано-Франківська, Полтави, Тернополя, Одеси та Запоріжжя.

До складу журі увійшли професори та доценти з Полтави, Києва, Тернополя, Одеси та Запоріжжя. Від Тернопільського державного медичного університету знання оцінював завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології, професор Костянтин Волков.

ТДМУ представляли переможці першого етапу олімпіади, проведеної кафедрою гістології та центром незалежного тестування нашого вишу, зокрема студенти другого курсу медичного факультету Анастасія Стельмах, Катерина Лукащук та Анастасія Герасименко.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади складався з 5 турів. У першому потрібно було дати письмову відповідь на теоретичні питання. У другому і третьому – ідентифікувати, описати і порівняти фото препаратів світлової і електронної мікроскопії. У четвертому турі відбулося комп’ютерне тестування з усіх розділів навчальної дисципліни, п’ятому – ідентифікація гістологічних структур на фотографіях мікропрепаратів у тестовій формі.

Анастасія Стельмах здобула третє місце, дипломом за найкращу письмову роботу з теоретичних питань була відзначена Катерина Лукащук. Представниці Тернопільського державного медичного університету отримали друге командне місце.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Гістологія, цитологія, ембріологія» у місті Полтава відбувся у щирій і дружній атмосфері.

«Мої враження дуже позитивні. Всі учасники досить гідні та сильні конкуренти, але ще й привітні та цікаві люди. Познайомившись з ними, я дізналася багато чого нового про інші міста та університети. Загалом ми досить весело провели час. Ця поїздка точно запам’ятається надовго», – поділилася враженнями Анастасія Стельмах.

Анастасія Герасименко додала, що завдяки екскурсії, яку організували для учасників олімпіади, вона мала змогу детальніше ознайомитися з історією та культурою Полтавщини.

«Дякую усім організаторам олімпіади, журі, учасникам, студентам Полтавської академії за високий рівень підготовки, за доступні та цікаві завдання, гарний настрій і гостинність подаровану нам, за цікаві екскурсії Полтавою, просто за те, що завдяки вам ми всі ці три дні у чужому місті відчували себе комфортно. Для кожного з нас випав великий шанс обмінятися знаннями і досвідом, поділитися враженнями від навчання, поспілкуватися і знайти нових друзів. Олімпіада – це новий етап у нашому навчальному процесі. Кожен з учасників доклав максимально багато зусиль для того, щоб отримати гідну нагороду. Дякую Волкову Костянтину Степановичу, викладачам кафедри гістології за прищеплену любов до науки, за високий рівень знань і кваліфіковану підготовку», – зазначила Катерина Лукащук.