Меню Закрити

Асоціація студентів Нігерії в ТДМУ організувала спортивний фестиваль

Удруге в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського відбувся спортивний фестиваль, який цього року організувала Асоціація студентів Нігерії. Минулоріч ініціаторами подібного заходу були представники Асоціації студентів Індії.

Змагання тривали упродовж квітня 2018 року. Студенти мали можливість поборотися за першість у волейболі, баскетболі, бадмінтоні, футболі, настільному тенісі.

Фестиваль спорту розпочався 7 квітня 2018 року з відбіркових матчів з футболу. Згодом розпочалися відбіркові ігри настільного тенісу (13 квітня). Перші баскетбольні баталії відбулися 14 квітня, а з волейболу і бадмінтону (парні і одиночні) – 21 квітня. Згодом організатори провели чвертьфінали і півфінали, щоб відібрати фіналістів і нагородити найкращих.

У футбольних змаганнях участь взяло 8 команд, в результаті чого команда студентів Нігерії виборола перше місце, а студенти з Єгипту були другими.

Серед чоловіків у настільному тенісі з 16 учасників перемогу отримав Abdelkader Mohab Ragab. Друге місце в студента Akinlade Omobayo. Серед дівчат у цьому виді спорту кращою стала Uhegbo Precious. Водночас найліпший результат з бігу показав Nomhwange Terdoo.

Під час спортивного фестивалю змагалися чотири баскетбольних команди. Команда, капітаном якої був Nwosu Ugonna, виграла перше місце у фіналі, перемігши команду Papa Yaw Nimoh.

У третьому сеті волейбольна команда студентів Польщі виграла перше місце, змагаючись зі збірною командою ТДМУ «The Legends». Останні посіли другу сходинку п’єдесталу. Загалом було представлено чотири волейбольні команди.

У змаганнях з бадмінтону дві медалі отримав Vaibhav Tripathi. Одну з них він здобув в одиночних двобоях, а іншу – разом зі своїм товаришем Ashish Tanwar у парних іграх. Перше місце в одиночних поєдинках отримав Dheeraj Verma, а в парних – першими стали Pranjal Dhadeech і Pyarejaan Abdul Rehman.

Усі змагання, окрім настільного тенісу, відбулися на базі спорткомплексу Тернопільського державного медичного університету. Нагороди переможці отримали з рук представника деканату іноземних студентів Юрія Петрашика та заступника центру виховної роботи і культурного розвитку, доцента Олени Покришко.

Спортивний фестиваль, організований Асоціацією студентів Нігерії, став чудовою подією для студентів ТДМУ, які взяли участь. Цей захід об’єднав усіх тих, хто любить спорт, хто бажає розвивати інтернаціональні зв’язки, пізнавати інші культури та ментальності.

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/482338008555001/photos/?tab=album&album_id=1565880556867402

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.