Меню Закрити

Призове місце на Всеукраїнській олімпіаді з патологічної фізіології отримала студентка ТДМУ

На базі Запорізького державного медичного університету 19-20 квітня 2018 року відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з патологічної фізіології, в якій брали участь 38 студентів.

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського представляли студенти третього курсу медичного факультету Тетяна Стахів та Ігор Гальчак. Перед початком олімпіади слово мав ректор Запорізького державного медичного університету, професор Юрій Колесник. Він привітав учасників, розповів про досягнення очолюваного ним колективу і побажав усім учасникам перемоги у складній боротьбі.

Учасники олімпіади.

Олімпіада відбувалася в три тури. Перший з них включав рішення двох ситуаційних задач найвищого ступеня складності та відповіді на теоретичне питання, що передбачало глибоке розуміння патологічного процесу на клітинно-молекулярному рівні. Найкращим на цьому етапі був наш представник Ігор Гальчак, який продемонстрував оригінальні розширені схеми патогенезу, чим приємно вразив членів журі і за що був нагороджений грамотою.

Другий тур передбачав комп’ютерне тестування. Задачі подібні до тих, що є в базі ліцензованого іспиту «Крок», для цього конкурсу були відібрані компетентною комісією і також були найвищого ступеня складності.

Третій тур мав назву «Творчий конкурс», який відбувся у формі наукової конференції. Учасники олімпіади представляли доповіді, суть яких зводилася до висвітлення ролі типових патологічних процесів у розвитку захворювань.

Ректор Запорізького державного медичного університету, професор Юрій Колесник вручає нагороду Стахів Тетяні.

Підсумки олімпіади було оголошено під час церемонії закриття. Друге місце виборола наша студентка Тетяна Стахів. Зазначимо, що за кількістю балів, які набрали наші студенти Тетяна Стахів та Ігор Гальчак, ТДМУ отримав друге командне місце. Нас від переможців (ЗДМУ) відділило лише 0,2 бала, а від представників ВНМУ, які зайняли командне 3 місце, – 3,8 бала, що свідчить про високий інтелектуальний потенціал нашої Alma mater.

Колектив кафедри патологічної фізіології щиро вітає нашу команду з успішним завершенням олімпіади.

Інформацію подала кафедра патологічної фізіології.