Меню Закрити

Студент ТДМУ виборов перше місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді з онкології

На базі Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру на кафедрі онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 26-27 квітня 2018 року проведено II-й (заключний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Онкологія».

Колективом кафедри було складено банк тестових завдань і ситуаційних задач, підготовлено клінічні ілюстрації, розроблено методику «олімпійського іспиту», затверджено склад журі та апеляційної комісії. Виконання завдань учасниками олімпіади відбувалися в навчальних кімнатах кафедри та в конференц-залі обласного онкодиспансеру.

У інтелектуальній боротьбі змагалися 23 учасники з різних медичних університетів України – Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя, Полтави, Одеси, Дніпра, Вінниці, Запоріжжя, Івано-Франківська, Чернівців і Тернополя. Студентам 5-6 курсів потрібно було показати свої знання у розв’язанні ситуаційних клінічних задач, пройти тестовий контроль, відповісти на теоретичні запитання щодо клініки, діагностики та лікування злоякісних пухлин та правильно інтерпретувати декілька клінічних ілюстрацій (КТ, МРТ, ПЕТ, сканограми ін.), тощо. Члени журі – проф. Галайчук І.Й. (голова), проф. Крижанівська А.Є., проф. Жулкевич І.В., доцент Домбрович М.І., к.м.н. Муковоз О.Є., об’єктивно і ретельно оцінювали кожного учасника на усіх етапах «олімпійського іспиту».

У програмі «Олімпіади» були також лекції. Проф. Галайчук І.Й., завідувач кафедри онкології ТДМУ, прочитав лекцію на тему «Досягнення кафедри онкології за 35-річчя існування», проф. Жулкевич І.В. – «Радіологічна діагностика доброякісних і злоякісних захворювань підшлункової залози».

Переможців оголосили під час закриття олімпіади. Нагороди вручив проректор з науково-педагогічної роботи ТДМУ, проф. А.Г.Шульгай. У напруженому змаганні перше місце вибороли студенти 5-го курсу ТДМУ Стецюк Ігор Олегович та студент з Харкова Трегуб Євген Сергійович, друге та третє місця отримали студенти Браїловська Вероніка з Одеси, Гичак Павло з Полтави, Собчук Олександр з Тернополя, Смородська Ольга – м. Суми, Сілецька Ольга з Івано-Франківська та Закрутько Анна з Чернівців.

Усім студентам було вручено сертифікати учасника олімпіади, науково-ілюстрований підручник «Рак товстої кишки», який щойно вийшов друком в університетському видавництві під редакцією працівників кафедри.

Після напруженого дня змагань, студентів чекала захоплива піша екскурсія Тернополем. Студенти ознайомилися з адміністративним, морфологічним корпусами університету, побачили пам’ятники  І.Горбачевському, видатній співачці Соломії Крушельницької, Тарасу Шевченку, Івану Франку. Нікого не залишила байдужим перлина міста Тернополя – озеро.

Другий день олімпіади видався не менш багатим на враження. Учасники разом з працівниками кафедри відвідали музей Соломії Крушельницької в селі Біла Тернопільського району.

Також другий рік поспіль кафедра онкології та онкодиспансеру є організаторами Всеукраїнської студентської олімпіади з онкології, роблячи таким чином внесок у процес виховання майбутніх онкологів України.