Меню Закрити

Студенти ТДМУ завітали до геріатричного пансіонату з благодійною акцією

З ініціативи кафедри іноземних мов Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського студенти відвідали Петриківський обласний геріатричний пансіонат. Благодійну акцію було приурочено до Дня матері. Така акція організовується кафедрою не вперше. Вона спрямована на те, щоб самотні люди, які проживають в пансіонаті, відчули увагу до себе і нашу спільну допомогу.

Кожен підопічний пансіонату отримав від студентів пакунки з солодощами. Також викладачі кафедри та майбутні медики закупили для пансіонату апарати для вимірювання артеріального тиску, термометри, засоби гігієни.

Окрім цього, молоді люди підготували для мешканців пансіонату невеличке концертне дійство. Студенти декламували незабутню поезію Ліни Костенко, подарували музичні вітання, виконавши українські пісні.

Цим заходом молодь хотіла нагадати жителям міста, що про них ніхто не забув, їх цінують, поважають та люблять. Після закінчення концерту підопічні пансіонату подякували гостям за подароване маленьке свято.

Сьогодні тут під опікою перебуває понад 180 осіб поважного віку. Керівник закладу Степан Васильович Глушок володіє повною інформацією про кожного з них, знає їх нелегкі біографії, розповідає, що з часом мешканці пансіонату стають однією великою сім’єю. Для багатьох ветеранів війни та праці цей заклад став рідною домівкою, де вони достойно зустрічають свою зрілість.

Студентів приємно вразила доброзичлива атмосфера закладу, велика турбота і опіка, з якою підходять до своєї праці і директор, і персонал пансіонату. Це відкриті, сповнені гуманізму та душевної теплоти люди, які заслуговують на щиру подяку за теплоту сердець. Старша медсестра закладу Марія Степанівна Грицан зробила для студентів маленьку екскурсію, познайомила із мешканцями закладу.

Загалом викладачі та студенти провели в пансіонаті близько двох годин, але відчувалося, що прожили там маленьке життя, у зовсім незвичному світі. Кафедра і надалі долучатиметься до підтримки цього закладу.

Піклування про людей поважного віку – ознака зрілості та гуманності суспільства. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити не тільки, щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило задоволення.

Інформацію подала кафедра іноземних мов.