Меню Закрити

У ТДМУ відбувся благодійний ярмарок «Кухні народів світу»

Як ми уже повідомляли раніше, в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського стартувала благодійна акція «Зробимо життя дітей щасливішим». Її головна мета полягає у тому, щоб за допомогою облаштування реабілітаційної кімнати необхідними засобами додати радісних моментів у житті тих дітей, які потребують нашої підтримки та допомоги. Ініціатива започаткувати такий захід у студентів ТДМУ виникла після відвідин навчально-виховного комплексу №28, де під опікою вихователів перебувають дітки з вадами мови, порушенням зору та незрячі, з затримкою психічного розвитку зі зниженням можливостей інтелекту, зумовлені генетичними факторами.

Одним з заходів у рамках цієї акції став благодійний ярмарок «Кухні народів світу», який відбувся 3 травня 2018 року у внутрішньому дворику адміністартивного корпусу ТДМУ. Свої національні страви всім бажаючим за символічну суму пропонували студенти України, Єгипту, Ємену, Намібії, Польщі, Нігерії та Індії. Зазначимо, що 3 травня світова спільнота святкувала ще й Міжнародний день кулінара.

Під час ярмарку можна було спробувати справжній єменський плов, який власноруч приготував студент ТДМУ Омар Хюмід. Він зазначив, що це традиційна для його країни страва, яка є дуже популярною. Польські студенти пропонували томатний суп та інші наїдки. Студенти з Єгипту підготували традиційні для їх країни солодощі. Представники Намібії та Нігерії пригощали стравами з рису та курки. Студенти Індії приготували вегетаріанське частування.

Розмаїтими були столи українських студентів – від солодощів до улюблених всіма вареників. Найактивніше до благодійного ярмарку долучилися представники фармацевтичного та стоматологічного факультетів.

Загалом від продажу страв було виручено 5000 гривень. За попередньою інформацію, за кошти, які студенти зібрали під час перших етапів акції, уже виготовлено частину необхідних засобів. Невдовзі майбутні лікарі матимуть змогу особисто передати усе необхідне навчально-виховному комплексу №28.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.