Меню Закрити

Науковці ТДМУ взяли участь у конференції «Українська фармація – вчора, сьогодні, завтра»

7-8 травня 2018 року відбулася конференція «Українська фармація – вчора, сьогодні, завтра», організаторами якої стали кафедра фармації та фармакології, кафедра загальної та біологічної хімії №1 Донецького національного медичного університету і кафедра організації та економіки фармації Національного фармацевтичного університету. У заході взяли участь як провідні науковці, так і практичні фахівці з кожної області України. Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського представляла делегація у складі завідувача кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків, професора Т.А.Грошового, завідувача кафедри фармації ННІ ПО, професора Л.С.Фіри, завідувача кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою, професора С.М.Марчишин, доцентів кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків А.І.Денис і О.Б.Калушки.

Зліва-направо: доц. А.І.Денис, проф. Л.С.Фіра, проф. Т.А.Грошовий, проф. С.М.Марчишин, доц. О.Б.Калушка.

Доц. А.І.Денис.

Відкриття конференції розпочалося 7 травня з привітання та вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи, доц. О.Є.Чернишової. Потім з доповідями виступили директор національного заповідника «Синевір» М.Ю.Дербак і представник ТОВ «Кусум Фарма» А.І.Ростовська.

Друга частина була присвячена пам’яті професора М.Л.Сятині. З інформацією про його життєвий шлях та наукові здобутки виступила доц. кафедри фармацевтичних дисциплін Ужгородського національного медичного університету В.А.Сятиня.

У пленарному засіданні взяли участь провідні науковці і практичні фахівці, зокрема завідувач кафедри організації та економіки фармації НФаУ, проф. А.С.Немченко; доцент кафедри організації фармації Білоруського державного медичного університету, доц. Г.В.Годовальников; директор ІПКСФ НФаУ, проф. О.Ф.Пімінов; директор ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» О.І.Гризодуб; завідувач кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків, проф. Т.А.Грошовий; директор по взаємодії з регуляторними органами корпорації «Артеріум», проф. С.В.Сур.

Проф. Т.А.Грошовий.

8 травня свої доповіді представили ще 6 науковців. На завершення конференції, 9 травня, відбувся «круглий» стіл, присвячений підготовці до IX Національного з’їзду фармацевтів України, де обговорювалися актуальні національні та регіональні проблеми розвитку вітчизняної фармації.

Учасники конференції.

Інформацію підготувала доц. А.Денис.