Меню Закрити

Рік німецької мови у ТДМУ триває

У рамках святкування Року німецької мови в Україні кафедра іноземних мов організувала 15 травня 2018 року тематичний німецькомовний захід зі студентами медичного факультету на тему «Пластична хірургія: переваги та недоліки».

Студенти ІІ курсу  поділилися інформацією та роздумами щодо напрямків пластичної хірургії (естетичний, реконструктивний і т.д.) та показів з приводу необхідності у деяких випадках проведення пластичних операцій з метою відновлення пацієнта після ушкоджень чи вроджених вад.

Другокурсники також взяли участь у дискусії щодо переваг та недоліків, на які варто зважати перед ухваленням таких рішень. Майбутні лікарі підготували цікаві факти про негативні результати пластичної хірургії з акцентом на ускладненнях після операцій. Відтак повідомлення про красу і молодість у будь-якому віці як найбільш істотного плюса пластичної хірургії, викликали найбільше зацікавлення серед глядачів, адже  сьогодні процес старіння вже можна відтермінувати, хоча і не назавжди.

Студенти наголосили на поширеності пластичної хірургії в останні десятиліття. Насамперед, така висока популярність зумовлена широким спектром послуг, що надаються, і доступністю. Сьогодні в клініках пластичної хірургії можна усунути дефекти зовнішності, змінити практично все – розріз очей, форму носа, вух, збільшити вилиці, губи, відкоригувати фігуру.

Також майбутні медики підготували інформацію про відомі українські клініки пластичної хірургії та лікарів-хірургів. Зокрема, вони зупинилися на роботі заслуженого лікаря України, відомого пластичного та реконструктивного хірурга, випускника ТДМУ – Ростислава Валіхновського, за плечима якого понад 7000 успішних операцій.

Завідувач кафедри Надія Федчишин підсумувала результати обговорення цікавої теми, яка викликала жваву дискусію та подякувала учасникам німецькомовного диспуту.

Інформацію подала кафедра іноземних мов.