Меню Закрити

У ТДМУ відбулися студентські наукові конференції

Нещодавно на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відбулися студентські наукові конференції на теми «Панове, за мікробами останнє слово…», «Інфекційні захворювання у різних країнах світу».

Проведення студентських форумів стало доброю традицією нашої кафедри, що сприяє поглибленому опрацюванню студентами окремих питань мікробіології. Тематика заходів стосувалася як актуальних проблем співіснування людини зі світом мікроорганізмів, так і можливих перспектив. Активну участь у конференції взяли студенти другого курсу медичного факультету. Вони підготували цікаві та інформативні доповіді на такі теми:

  1. «Народження мікробної теорії: від міазмів до мікробів», Грабчук Віталій Борисович, мед. факультет, 2 курс.

Студент медичного факультету Грабчук Віталій Борисович представляє доповідь «Народження мікробної теорії: від міазмів до мікробів».

  1. «Тіло людини як екосистема» – Фесюк Ірина Яківна, мед. факультет, 2 курс.
  2. «Усе геніальне відкривається випадково. Початок ери антибіотиків» – Демах Ірина Володимирівна, мед. факультет, 2 курс.
  3. «Механізми формування антибіотикорезистентності» – Вуїв Андрій Володимирович, мед. факультет, 2 курс.
  4. «Збудники емерджентних і ре-емерджентних інфекцій – глобальна проблема ХХІ ст.» – Срібняк Анастасія Олександрівна, мед. факультет, 2 курс.
  5. «Сучасні підходи до профілактики інфекційних захворювань» – ст. Гетун Ольга Олексіївна, мед. факультет, 2 курс.

Студенти другого курсу медичного факультету слухають доповіді учасників конференції.

За активну участь студенти були нагороджені сертифікатами учасника конференції.

Доцент кафедри Ткачук Н.І. вручає сертифікати учасникам конференції.

Також 26 квітня відбулася студентська науково-практична конференція для іноземних студентів, яка була присвячена інфекційним захворюванням, що є небезпечними у різних країнах. У конференції взяли участь студенти факультету іноземних студентів, які підготували доповіді «Інфекції, які передаються статевим шляхом», «Кампілобактеріоз, гелікобактеріоз», «Холера в Зімбабве», «СНІД в США», «Туберкульоз в Нігерії», Свої доповіді представили Адебайо Блесінг, Ампонсак Келвін, Магоча Ліза, Коме Міспа і Ісайя Грейс Брайт. За обгрунтованість, презентабельність матеріалу було відмічено студентів Магоча Ліза і Ісайя Грейс Брайт. Усі доповіді були змістовними і сприяли поглибленню знань з мікробіології, вірусології та імунології. Організатором конференції була ст. викл., канд. біол. наук Малярчук Г. Р. Усі студенти отримали після конференції сертифікати учасників.

 

Вручення сертифікатів студентам.

Свою доповідь представляє студент Ампонсак Келвін.