Меню Закрити

Стажування студентів фармацевтичного факультету ТДМУ на базі ПАТ «Галичфарм» і ТОВ «БаДМ»

24 травня 2018 р. відбувся навчально-практичний захід, організований завідувачем кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків ТДМУ, проф. Грошовим Т.А. і доцентом кафедри Денис. А.І.

Викладачі кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків і студенти перед адміністративним корпусом ПАТ «Галичфарм» (м. Львів).

Викладачам кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків (доц. Демчук М.Б., доц. Покотило О.О., ас. Стечишин І.С., ас. Дуб А.І.) і найактивнішим студентам IV курсу фармацевтичного факультету ТДМУ гостинно відчинили двері провідний український виробник лікарських препаратів на рослинній основі – ПАТ «Галичфарм» фармкорпорація «Артеріум» та один з провідних дистрибуторів на фармацевтичному ринку України – ТОВ «БаДМ» (м. Львів).

Викладачі кафедри УЕФ з технологією ліків і студенти у презентаційній залі ПАТ «Галичфарм».

Фахівець з навчання і розвитку персоналу ПАТ «Галичфарм» Марта Подоляк провела ознайомчу бесіду зі студентами з метою надання загальної інформації про історію розвитку фармацевтичної справи на теренах Західної України в ХІХ столітті, презентувала основний напрямок діяльності підприємства: виробництво готових лікарських засобів, фіто-хімічних субстанцій на основі екстракції рослинної лікарської сировини.

Фахівець з навчання і розвитку персоналу ПАТ «Галичфарм» Марта Подоляк презентувала основні напрямки діяльності підприємства.

Фахівці з розвитку та розробки навчальних програм ПАТ «Галичфарм» Лехновський Микола і Якубовський Олександр професійно провели ознайомлення викладачів та студентів з новітнім промисловим обладнанням, відвідали ампульний і хімічний цех, презентували виробництво екстрактів та ін’єкційних лікарських форм, фасування, маркування та пакування виготовленої продукції.

Викладачі кафедри УЕФ з технологією ліків і студенти в ампульному цеху.

Екскурсія розпочалася з відвідування дільниці підготовки води для ін‘єкцій, що включає чотириступеневу очистку води з використанням зворотного осмосу та іонного обміну. Побували у класифікованих згідно з вимогами Належної виробничої практики приміщеннях для виробництва стерильних розчинів. Особливої уваги приділяється умовам праці і кваліфікації персоналу, від якого залежить якість лікарських препаратів. Також була можливість детально побачити кожну стадію виробництва ампульних розчинів. Окремий акцент зробили на автоматизовану італійську лінію наповнення ампульних розчинів і автоматичну експекційну машину Marchezini.

Викладачі кафедри УЕФ з технологією ліків і студенти біля таблетко-фасувального цеху ПАТ «Галичфарм».

Окрім того, учасники екскурсії отримали багато пізнавальної, практично-орієнтованої інформації щодо організації фармацевтичної системи якості продуктів на всіх етапах виробництва згідно з чинними регуляторними вимогами та світовими стандартами.

Також у рамках організованої поїздки викладачі зі студентами відвідали потужності однієї з провідних українських дистрибуторських фірм ТОВ «БаДМ». Ознайомились з організацією роботи оптового складу згідно вимог GDP (Належної дистрибуторської практики).

Викладачі кафедри УЕФ з технологією ліків і студенти у вестибулі ТОВ «БаДМ».

Завідувач львівського аптечного складу презентував студентам послідовний процес формування замовлень у дрібнороздрібну мережу, починаючи від надходження лікарських засобів і виробів медичного призначення у приймальний відділ, проведення вхідного контролю, оформлення належної документації, розміщення товару у відповідних зонах і стелажах з дотриманням температурних умов зберігання, пакування замовлення та переміщення готового замовлення у зону експедиції з відвантаженням товару замовнику і оформленням товарно-транспортної накладної.

Викладачі кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків і студенти біля будівлі ТОВ «БаДМ».

Загалом екскурсія була цікавою, пізнавальною, корисною, практично-орієнтованою, оскільки вона допомогла студентам визначитись у подальшому напрямку працевлаштування за спеціальністю.

Викладачі кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків і студенти 4 курсу фармацевтичного факультету ТДМУ висловлюють щиру подяку адміністрації нашого університету і керівництву провідних фармацевтичних підприємств ПАТ «Галичфарм» і ТОВ «БаДМ» за надану можливість участі в організованій екскурсії.

Підготувала доц. Покотило О.О.