Меню Закрити

У ТДМУ відбулася науково-практична конференція «Здобутки клінічної та експериментальної медицини»

7 червня 2018 року у Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського відбулася щорічна підсумкова науково-практична конференція «Здобутки клінічної та експериментальної медицини».

Науковці медуніверситету, за традицією, відзвітували  про свої досягнення за навчальний рік на секційних засіданнях. Усі постерні роботи були розміщені у 6 секціях «Внутрішня медицина, інфекційні хвороби, психіатрія та неврологія»,

«Хірургія, онкологія та травматологія»,

«Охорона материнства і дитинства», де представили свої роботи акушери-гінекологи та педіатри,

«Здобутки сучасної стоматології»,

«Експериментальна медицина, морфологія у нормі та при патології, здобутки сучасної фармації», «Інновації у вищій медичній школі, оглядові та аналітичні роботи».

Пленарне засідання відкрив проректор з наукової роботи, професор Іван Кліщ, який передав вітальне слово ректора нашого вишу, професора Михайла Корди. Він відмітив, що проведення щорічних підсумкових науково-практичних конференцій наприкінці навчального року – традиція Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Під час заходу учасники узагальнили результати теоретичних, експериментальних та клінічних наукових здобутків наших працівників у 2017-2018 навчальному році та відмітили досягнення в організації наукової роботи підрозділів університету.

На пленарному засіданні з доповіддю «Лікарська помилка: сучасний погляд на проблему з позиції судово-медичної експертної практики» виступив доцент кафедри патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною Валентин Франчук.

Під час дискусії виступила завідувач кафедри акушерства та гінекології ННІ ПО, професор Алла Бойчук.

Доцент кафедри фармацевтичної хімії Лілія Логойда доповіла про результати проробленої роботи та можливості сучасного хроматографічного аналізу на прикладі найбільш широко використовуваних гіпотензивних лікарських препаратів першого ряду у доповіді «Науково-теоретичне обґрунтування стандартизації та біоаналітичних досліджень антигіпертензивних засобів з використанням хроматографічних методів».

Про інноваційні методи лікування ушкоджень ока доповів доцент кафедри оториноларингології та офтальмології Микола Турчин під час представлення роботи «Експериментальне обґрунтування застосування кератоксеноімплантації при запальних захворюваннях і пошкодженнях рогівки».

На закінчення професор Іван Кліщ підсумував роботу конференції.