Меню Закрити

У ТДМУ відсвяткували День медичного працівника

З нагоди Дня медичного працівника 14 червня 2018 року у Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського відбувся урочистий концерт та відзначення найкращих працівників вишу.

З вітальним словом виступив ректор ТДМУ, професор Михайло Корда.

«Свято медичного працівника є актуальним для кожного, адже нема людини, яка б не зверталася за допомогою до медпрацівників. Щодня ви спрямовуєте свою педагогічну майстерність на вкрай важливу справу – виховання нового покоління медиків, які в подальшому будуть рятувати життя і лікуватимуть хворих. Упродовж 60 років діяльності університету було підготовлено кілька десятків тисяч лікарів, стоматологів, фармацевтів і медсестер. Серед них видатні особистості, відомі вчені, організатори охорони здоров’я. Ми пишаємося тими тисячами наших випускників, які щодня працюють на первинній ланці охорони здоров’я у селах, невеличких містечках, районних лікарнях. Завдяки їхній наполегливій праці багато людей знову отримали щастя бути здоровими. Саме від них залежить майбутнє нашого народу і нашої нації. Ми пишаємося працівниками нашого університету, а це понад 1300 фахівців, з яких понад 600 представників професорсько-викладацького складу. Більшість з останніх є висококваліфікованими лікарями. Понад 60% серед тих, хто працює на клінічних кафедрах, має вищу лікарську категорію, 11% мають першу лікарську категорію. Щодня вони лікують і консультують хворих. Від їх діяльності, знань і вмінь залежить найдорожче в людини – життя і здоров’я. Щодня вони освоюють багато нової наукової інформації, аби якнайкраще навчити своїх студентів. Наші викладачі розуміють, що від них залежить майбутнє української медицини. Сьогодні я вкотре хочу згадати тих наших працівників, які проявили мужність на фронті. Всі вони здоровими повернулися додому. На передовій залишився служити наш асистент кафедри мікробіології Микола Винничук. Ми бажаємо йому здоров’я і якнайшвидшого повернення. Ще раз вас зі святом. Людської вам шани і добробуту, здоров’я і мирного неба», – зазначив Михайло Михайлович.

Від імені голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни присутніх привітав начальник управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук.

Цього дня грамотами Тернопільської обласної державної адміністрації були відзначені доцент кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти Володимир Бенедикт, завідувач кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Оксана Боярчук, завідувач кафедри гістології та ембріології Костянтин Волков, завідувач кафедри оперативної хірургії з топографічною анатомією Михайло Гнатюк, заступник директора ННІ медсестринства Світлана Даньчак, завідувач кафедри педіатрії № 2 Галина Павлишин, доцент кафедри медичної біології Степан Подобівський, доцент кафедри стоматології ННІ післядипломної освіти Віталій Щерба.

Окрім того, Володимир Богайчук вручив грамоти обласного управління охорони здоров’я доценту кафедри патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною Володимиру Волошину, доценту кафедри фармакології з клінічною фармакологією Аліні Вольській, доценту кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін Олегу Пилипишину, професору кафедри функціональної і лабораторної діагностики Інні Криницькій, доценту кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Ярославу Несторовичу, професору кафедри загальної хірургії Петру Герасимчуку, доценту кафедри хірургії № 1 з урологією та малоінвазивною хірургією імені професора Л.Ковальчука Володимиру Доброродньому, професору кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти Володимиру Гощинському, старшому викладачу кафедри медицини катастроф та військової медицини Юрію Щирбі.

Свої привітання присутнім адресував голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

«Мені надзвичайно приємно перебувати у стінах моєї Альма-матер.  Велике спасибі усім вам за самовіддану працю у підготовці майбутнього нашої медицини, адже якість підготовки фахівця з вищою медичною освітою має важливе значення для збереження здоров’я нації. Особливо зросли вимоги та відповідальність щодо якісної медичної освіти сьогодні, коли реалізується медична реформа, – наголосив під час урочистостей Віктор Овчарук. – В умовах стрімкого розвитку інноваційних технологій та доказової медицини, впровадження в практику роботи закладів охорони здоров’я нових методів лікування і діагностики захворювань, новітніх інформаційних і сучасних телемедичних технологій, що дають змогу працювати в єдиному професійному світовому чи європейському просторі, на часі гостро стоять питання і реформування самої системи медичної освіти.

Ще раз складаю подяку за вашу титанічну, відповідальну працю. Адже від вас, у значній мірі, залежить яким буде завтрашня медицина. Не шкодуйте віддавати знання, не втомлюйтесь вчити та передавати навики. Бо ваше покликання  виховувати не лише нову медичну еліту України, а й нового громадянина. Успіхів вам на цьому шляху. Подяка і вашим студентам-майбутнім медикам, які дуже активно долучаються до волонтерського руху. Удачі вам та міцного здоров’я!».

Грамоти Тернопільської обласної ради отримали доцент кафедри медичної інформатики Андрій Семенець, доцент кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я з медичною статистикою Наталія Панчишин, доцент кафедри загальної гігієни та екології Олена Лотоцька, завідувач кафедри іноземних мов Надія Федчишин, доцент кафедри внутрішньої медицини №1 Людмила Радецька, доцент кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Уляна Мудрик, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Володимир Гнатів, професор кафедри акушерства та гінекології №1 Стефан Хміль, завідувач кафедри дитячої стоматології Олександр Авдєєв, доцент кафедри акушерства та гінекології №2 Інна Корда.

«Прийміть сьогодні від імені всіх громадян нашого міста найщиріші вітання і слова подяки за вашу щоденну працю. День медичного працівника – це свято людей благородної професії, які завжди готові прийти на допомогу в найскрутніший час. Бути медиком – це виняткове покликання, адже гуманізм і милосердя, чуйність і готовність завжди бути корисними – основні принципи людей цієї професії. Ми пишаємося тим, що в нашому місті є медичний університет. Ваш виш є однією з візитних карток Тернополя. Хочу сказати, що розвиток медицини і надалі буде пріоритетним напрямком в роботі міської ради. Це означає, що в майбутньому купуватиметься нове обладнання, покращуватиметься надання послуг, проводитимуться ремонти медичних закладів, створюватимуться нові амбулаторії. Бажаю вам здоров’я, миру, щастя і Божих ласк», – побажав міський голова Сергій Надал.

Подяками міського голови та цінними подарунками були нагороджені доцент кафедри медичної біохімії Тетяна Ярошенко, доцент кафедри фармакології з клінічною фармакологією Віктор Пида, професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини та фтизіатрії Світлана Корнага, доцент кафедри невідкладної та екстреної медичної допомоги Оксана Сидоренко, доцент кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків Наталія Белей.

Зі святом представників ТДМУ привітала заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Ольга Ярмоленко.

Грамотами відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Тернопільської міської ради були відзначені доцент кафедри патологічної анатомії з секційним курсом  та судовою медициною Юрій Орел, асистент кафедри медичної реабілітації Юрій Завіднюк, доцент кафедри травматології та ортопедії з військово-польовою хірургією Наталія Марченкова, доцент кафедри оториноларингології, офтальмології  та нейрохірургії Андрій Ковалик, доцент кафедри онкології, променевої діагностики  і терапії та радіаційної медицини Ігор Леськів, доцент кафедри ортопедичної стоматології Андрій Демкович, асистент кафедри терапії та сімейної медицини ННІ післядипломної освіти Лілія Зелененька, доцент кафедри акушерства та гінекології ННІ післядипломної освіти Богдан Бегош, лаборант кафедри внутрішньої медицини №3 Марія Юрковська.

Від імені голови Тернопільської обласної ради профспілок Андрія Присяжного та голови Тернопільської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Володимира Кузіва винуватців свята привітала заступник голови профспілки працівників медичної галузі Олена Теревська-Крет.

Вона вручила грошові премії та грамоти з нагоди свята доценту кафедри пропедевтики внутрішньої медицини та фтизіатрії Наталії Кавецькій, лаборанту кафедри анатомії людини Олександрі Данилевич, доценту кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Павлу Гощинському, доценту кафедри гістології та ембріології Олександрі Андріїшин, доценту кафедри загальної хімії Анні Демид, доценту кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою Ользі Демидяк, старшому лаборанту кафедри хірургії №2 Оксані Коваль, старшому лаборанту кафедри соціальної медицини, організації та економіки  охорони здоров’я з медичною статистикою Ірині Микуліч, доценту кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки Ігорю Папінку, лаборанту кафедри оперативної хірургії  з топографічною анатомією Наталії Свитак.

Ректор Тернопільського медичного університету, професор Михайло Корда від свого імені вручив грамоти з нагоди Дня медичного працівника. Їх отримали доцент кафедри медичної фізики діагностичного та лікувального обладнання Оксана Багрій-Заяць, старший лаборант фармацевтичної хімії Оксана Бача, старший лаборант кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання Валентина Боднарчук, асистент кафедри клінічної імунології, алергології та  загального догляду за хворими Ольга Буштинська, асистент кафедри анатомії людини Тетяна Геник, доцент кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін Надія Гуменна, старший лаборант кафедри іноземних мов Ніна Данилюк, доцент кафедри української мови Валентина Зевако, доцент кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами Наталія Завіднюк, асистент кафедри внутрішньої медицини №2 Оксана Квасніцька, старший викладач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Ганна Малярчук, доцент кафедри клінічної фізіології Ігор Марків, доцент кафедри медичної біохімії Оксана Острівка, асистент кафедри терапевтичної стоматології Богдан Паласюк, лаборант кафедри хірургічної стоматології Галина Плюсквік, доцент кафедри загальної хімії Дмитро Польовий, доцент кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки Оксана Ратинська, старший лаборант кафедри акушерства та гінекології №2 Наталія Ратушняк, старший лаборант кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання Анастасія Руцька, асистент кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків Лілія Стойко, старший викладач кафедри патологічної фізіології Катерина Юріїв, доцент кафедри  фармації ННІ післядипломної освіти Лідія Яворська.

Творчою окрасою свята стали пісні у виконанні випускниці ТДМУ Людмили Папінко та музичного гурту GUNZ LIVE BAND.

Ми ще раз вітаємо всю медичну родину ТДМУ з професійним святом і зичимо всіх благ!

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/pg/tdmu.official/photos/?tab=album&album_id=1614892921966165

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.