Меню Закрити

У ТДМУ відбувся Міжнародний день йоги

Тернопільський центр духовного розвитку спільно з Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського 21 червня 2018 року організували низку заходів з нагоди Міжнародного дня йоги.

Ранок цього дня розпочався з того, що у внутрішньому дворику ТДМУ було висаджено 20 кущів троянд з наміром зробити цей світ красивішим.  Як зазначила голова Тернопільського центру духовного розвитку Марія Гуска, люди, які практикують йогу, є активними у житті. На підтвердження цього представники організації купили 50 кущів троянд і спільно зі студентами постаралися прикрасити цей світ. Іншу половину квітів було посаджено у парку Національного відродження.

Згодом в аудиторії №3 адміністративного корпусу університету відбулася коротка зустріч з іноземними студентами, під час якої ініціатори заходу прочитали лекцію про значення його в житті людини. Участь у цій зустрічі взяло понад 50 студентів Індії, Намібії та Пакистану.

«Від щирого серця висловлюємо подяку адміністрації Тернопільського державного медичного університету за підтримку нашої ініціативи щодо проведення Міжнародного дня йоги. Ми зустріли цілковите сприяння – було надано транспорт, організовано все необхідне для проведення заходів. Особливо приємно було спілкуватися зі студентами, які відкриті до комунікації, до пізнання нового. Багато хто вперше спробував медитувати», – розповіла Марія Гуска.

Заступник директора центру виховної роботи і культурного розвитку Олена Покришко наголосила на тому, що День йоги набув міжнародного визнання як давня практика саморегуляції та оздоровлення. Вона звернулася до студентів з проханням пізнавати культури один одного і відкривати для себе щось нове.

Директор «WELTEK International» Шахзад Наджам (Dr. Shahzad Najam) додав, що це перша спроба організувати в ТДМУ Міжнародний день йоги. Він висловив сподівання, що у наступні роки цей захід набуде більшого масштабу з втіленням цікавих ідей.

Засновник фірми «Right Choice» Пуніт Кумар (Dr. Puneet Kumar) зі свого боку запевнив, що також готовий підтримувати подібні акції.

Завершився Міжнародний день йоги у ТДМУ загальною медитацією, під час якої студенти вчилися релаксувати та налаштовуватися на позитивні думки. Багато хто вперше спробував цей вид йоги. Як зазначили учасники заходу, це відмінний досвід самопізнання. За їх словами, сучасний світ спонукає жити в швидкому темпі, через що часто нема часу на те, щоб зупинитися і побути на самоті з собою. Тому йога, на їх думку, є тим шляхом, який дає можливість розслабитися, зібратися з думками, налаштуватися на позитив.

Довідка:

Міжнародний день йоги відзначається з 2015 року, щорічно 21 червня. Встановлений Генеральною Асамблеєю ООН в 2014-му році. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді звернувся до ООН з пропозицією 21 червня відзначати Міжнародний день йоги, оскільки це найдовший день в році (день літнього сонцестояння) у Північній півкулі і має особливе значення у багатьох частинах світу.

21 червня 2015 року все земне співтовариство любителів і професіоналів йоги відзначило I Міжнародний День Йоги. В Індії, де виникла традиція йоги, учасниками одночасної йога-сесії в перший Міжнародний день йоги стали 35 тисяч осіб. Ця наймасовіша і найбагатонаціональніша йога-сесія на одній площі увійшла до книги рекордів Гіннеса

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/pg/tdmu.official/photos/?tab=album&album_id=1624919960963461

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.